Gryvelån naturreservat

Visa karta

Denna härliga miljö tar dig tillbaka ända till 1600-talet då myrjärnstillverkningen var i full gång.
Gryvelån är ett naturreservat med en välbevarad och vacker natur. Skogar som har skött sig själva under en lång tid, det kan tydligt ses på de 30 meters höga granarna och tallarna som är över 400 år gamla.

 

Gryvelån är ett reservat för att man vill skydda dess fauna, flora och naturliga successioner från tex maskiner som kan störa djuren i deras levnadssätt.

Vandringsleder
På leden längst med myren med riktning mot Flyktan kan du se gamla stall, eldpallkojor och slogbord. Bland myrarna finns också kulturlämningar från tidigt 1600-tal med blästerugnar och slagghögar som vittnar om myrjärnstillverkning.
Fler välmarkerade leder tar dig ut till myrarna och skogarna från stora parkeringen, korta rundan är 3 km lång och långa är 6 km.

Visa mer
Hotell, Stugby, Camping & Eventlogi

Offroadcamp

Avstånd: 14,6 km
Denna lilla campingplats ligger på en platå mitt i skogen nära en ensligt belägen sjö med gångbro och fiskebåt. Fantastisk utsikt, vackra solnedgångar och en mysig lägereld väntar på dig. 6 campingplatser med el på grus, 3 st på gräs och 5 mysiga stugor. Välkomna!
Vandrarhem

Horrmundsgården Vandrarhem

Avstånd: 19,2 km
Horrmundgårdens Vandrarhem ligger mitt i skogen där du hör fåglarna och har du tur kan du även få se björn och älg. Vandrarhemmet har närhet till Sälenfjällen och skidbackar, Fulufjället med fint fiske och vandringsleder. Till Sälen centrum har vi 16 km. Hos oss kan du välja att bo med självhushåll eller B&B.
Bed & Breakfast

Norrsjön Gästgifveri

Avstånd: 22,2 km
På Norrsjön bor du i genuin Dalamiljö i nyrenoverade mysiga rum med delade toaletter och duschar, som du finner på båda våningsplanen. Det finns både dubbel och flerpersons/familjerum. Gemensamt sällskaps/tv rum och kök. I receptionen kan du köpa godis, glass och dryck, och frukosten avnjuter du i en mysig frukostmatsal.
Build: 2021-07-29 16:40:24, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails