Stjernsunds Brygghus

Adress: Stationsallén 16 , 776 74 Stjärnsund Visa karta

Adress: Stationsallén 16 , 776 74 Stjärnsund

Brygghuset ligger i ett gammalt och kulturmärkt industrihus där de bryggs öl med hög kvalitet på ett hållbart sätt. För Stjernsunds brygghus är det lokala engagemanget viktigt och samarbetet med aktörer i bygden.

 

Från industrihus till brygghus
Mitt i Stjärnsund låg en gammal transformatorbyggnad som höll på att förfalla. Det var när bryggarna Per och Peter hittade den som deras bryggardröm blev till verklighet. Nu väcker de nytt liv i den gamla byggnaden. Invändigt byggdes det om helt, men utvändigt renoverar de varsamt – som man måste göra med kulturmärkta hus.

Högklassig utrustning
De sätter kvaliteten främst och har investerat i en bryggaranläggning av riktigt hög klass. Automatisk buteljering och möjlighet att filtrera ölen, gör att både hållbarhet och smak blir bättre. För dem är det viktigt att garantera och säkerställa en jämn kvalitet över tid. Köper man en ölsort av Stjernsunds brygghus först i maj och sedan i december – ja då ska det smaka likadant.

Mitt i Stjärnsund
Att Stjernsunds brygghus skulle ligga i Stjärnsund var en självklarhet. Det är här bryggarna Per och Peter bor, och de vill bidra till att göra bygden ännu mer levande. Ölbryggning finns också som en tradition här. Förr bryggde man öl på herrgårdarna, och det har funnits humleodlingar på närliggande kloster. För dem är det lokala engagemanget viktigt, och de samarbetar därför gärna med aktörer i bygden.

Alltid ekologisk
Öl bryggs med fyra ingredienser – malt, vatten, humle och jäst. All öl bryggs på ekologiska råvaror och de är noggranna med att välja ut malt och humle av högsta kvalitet till deras öl. Peter & Per drömmer också om att i framtiden kunna skörda egen humle från fälten runt brygghuset i Stjärnsund. Närodlat på riktigt.

Med karaktär från Stjärnsund
Brygghusets öl har sitt ursprung i Stjärnsund. Polhem, Emerentia, Cronstedt och Stierncrona är alla historiska personer som verkade i bygden på 1700-talet. Med sina gärningar har de lämnat spår som finns kvar i orten än idag – 300 år senare. Stjärnsund har länge varit en plats för idéer, hantverk och förädling. Den traditionen tar Stjernsunds Brygghus fasta på när de skapar sitt öl.

Här hittar ni deras öl
Brygghusets öl finns på utvalda restauranger samt på Systembolaget i Hedemora och Hofors. Från 1 oktober 2018 kan de också beställas i Systembolagets beställningssortiment.

Visa mer

Om denna aktivitet

Öppettider
Öppet för bokade grupper, ölprovningar & pubkvällar.
Besöksadress
Stationsallén 16
Postadress
776 74 Stjärnsund
Telefonnummer
+46 070-677 65 80
Mobilnummer
+46 070-210 20 32
Kontaktperson
Per Vikström & Peter Sundlöf
Bed & Breakfast

Anne-Ro

Avstånd: 7,2 km
Anne-Ro är ett litet, varmt välkomnande pensionat Det ligger naturskönt i Södra Dalarna, med utsikt över sjön Dormen, där även bastun ligger. Sommaridyll med sjö, kohagar och smultronställen.
Hotell & pensionat

Långshyttans Brukshotell

Avstånd: 9,6 km
Denna historiska herrgård ligger mitt i natur-och kulturleden Husbyringen och ca 44 km från världsarvet Falu koppargruva. Hotellet består av 3 byggnader med anor från 1856. Målaren Carl Larsson välbevarade hem är ett välbesökt turistmål och ligger endast 45 km från Långshyttan.
Bed & Breakfast

Villa Karelen, Intrånget

Avstånd: 12 km
Mysig boende i lägenhet med fantastisk utsikt i Intrånget, 12 km NO Hedemora. 5 rum+kök. 5 bäddar i 2 plan. Välutrustat kök. Kyl, frys, tvättmaskin, torkskåp. WC. Badrum m dusch, badkar. Öppen spis. Kabel-TV, trådlöst bredband. Tillg. till bastu. Lakan ingår.
Build: 2021-05-07 11:17:37, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails