Backmon

Adress: 78562 Djurmo Visa karta

Adress: 78562 Djurmo

Området som till större delen består av olikåldrig lövskog är beläget på sluttningen ner mot Dalälven strax sydost om Djurås by.

 

Området ligger delvis i en sänka i sedimentplaån mellan Iftängsjön och Djurmosjön. Sänkan påminner om en ravin och är fuktig i botten med rikligt med grova aspar och död lövved. Nedanför sänkan sjunker marken ner mot Dalälven där en platå har bildats. På platån finns ett område med grov gråal.

Backmon är gammal inägomark som tidigare har varit uppodlad. Inom området finns det ett par små inägor kvar. Närmast älven finns det en gammal ängslada.Området är ett omtyckt strövområde för befolkningen i Djurmo och Djurås.
Vandringsleden mellan Djurmo och Djurås går längs den norra reservatsgränsen.
Det finns slogbodar vid reservatets östra och västra gränser.

Visa mer

Om denna aktivitet

Postadress
78562 Djurmo
Telefonnummer
+46 0771-62 62 62
Kontaktperson
Visit Dalarna
Stugby

Sifferbo Stugby och B&B

Avstånd: 3,6 km
En modern och trevlig stugby som ligger i naturskön skogsmiljö. Stugbyn består av 7 stugor, olika storlekar och lämpliga upp till 6 personer. Alla stugor har en hög standard med egen toalett, dusch, kök. Lugnt läge mellan Borlänge - Leksand, 2,5 mil från Falun.
Bed & Breakfast

Turistlägenheter, Vandrarhem, Borlänge

Avstånd: 14,6 km
Välkommen hem till oss! Här bor du i trivsamma lägenheter i hemmiljö. Hyr en egen lägenhet. Passande för dig i tjänsten, som turist, familj eller för idrottsgruppen. Servicenivån väljer du själv. Vi har frukostbuffé varje morgon med ett flertal kravprodukter eller så kan du tillaga din egen frukost i våra välutrustade kök.
Vandrarhem

Borlänge Vandrarhem

Avstånd: 14,6 km
Välkommen hem till oss! Här bor du i trivsamma lägenheter i hemmiljö. Hyr ett rum eller en egen lägenhet. Passande för dig i tjänsten, som turist eller för idrottsgruppen. Servicenivån väljer du själv. Vi har frukostbuffé varje morgon med ett flertal kravprodukter eller så kan du tillaga din egen frukost i våra välutrustade kök.
Build: 2021-05-05 20:01:38, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails