Värdshuset Flottaren Hamam & Spa

Adress: Järnavägen 12, 786 31 Vansbro Visa karta

Adress: Järnavägen 12, 786 31 Vansbro

Kom och njut i Flottarens vackra Turkiska badmiljö. Du har tillgång till bastur, inomhusjacuzzi, varma marmorkammare och relaxavdelning med utsikt mot Älven. Att bada bastu är bra för hälsan och värmen är angenäm för kroppen.

 

Uppvärmd marmorplattform i mitten, uppvärmda sittbänkar, marmorväggar och golv, specialdesignade vattenkärl och kranar, varje detalj har en del av charm och återspeglar den traditionella turkiska badandan.

Här flödar vattnet fritt över marmorkärlen och ångan skapas på naturlig väg i mötet med det uppvärmda stengolvet. Det är 40-50 grader varmt i hamamen med en hög luftfuktighet.

Hamam betyder ursprungligen mummel på grund av att rösterna försvinner upp i kupolen när man pratar. Hamam har senare kommit att få betydelsen badhus, värme och värmespridare

Hamam, hur gör man?
Innan själva Hamambehandlingen får man ett speciellt hamamskynke (pestemal) och sedan sitter man ca. 10 minuter i torrbastun och 10 minuter i ångbastun. Detta för att porerna ska öppna sig och skrubbningen bli mer effektiv.

Du lägger dig på den stora uppvärmda marmorplattformen och behandlingen börjar med att varmt vatten varsamt hälls över din kropp från metallkärlet av hamammästaren (tellak). Död hud och smuts skrubbas bort med en grov handske och ger samtidigt en massage av huden.

Under hela behandlingen används mycket vatten, varmt och kallt, du täcks i tvål och tvållödder som tillverkas med hjälp av en säck där tellaken blåser upp löddret.
En mjuk massage utförs sedan med hjälp av löddret.

När du är klar viras du in i fler Pestemaldukar och sätter dig i loungen och låter kroppen långsamt svalna. Här kan du också dricka vatten, te, juicer och äta frukt. Pestemal, badrockar och tofflor finns att låna.

Detta ingår i en vanlig hamamvistelse (2 timmar):
Torrbastu
Ångbastu
Marmorkammare
Djuprengörande Kroppsskrubb
Helkroppsmassage med olivoljetvål
Inomhusjacuzzi
Djuprengörande kroppsskrubb
Kallbad
Frukt, juice och té i Loungen

Visa mer

Om denna aktivitet

Öppettider
se hemsida
Besöksadress
Järnavägen 12
Postadress
786 31 Vansbro
Telefonnummer
+46 0281-711 30
Evenemangsboende, stuga, rum m.m.

Evenemang i Vansbro. Privatrum V104, Tullgatan, Vansbro.

Avstånd: 397 meter
Centrala Vansbro. 2 enkelrum i hyresvärdens hus uthyres under Vansbrosimningen och Pepes Cup.
Evenemangsboende, stuga, rum m.m.

Evenemang i Vansbro. Privatrum V106 Alvägen, Vansbro

Avstånd: 857 meter
3 privatrum i hyresvärdens hus i centrala Vansbro uthyres under större evenemang.
Camping

Vanåvallen

Avstånd: 1 km
Välkommen till Vanåvallens extracamping under Vansbrosimningen. Här erbjuds enkel uppställningsplats för husvagn, husbil och tält, alla utan el. Gångavstånd till start-målområde.
Build: 2021-05-07 11:17:37, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails