Vansbro järnvägsstation

Adress: Järnvägsgatan, 780 50 Vansbro Visa karta

Adress: Järnvägsgatan, 780 50 Vansbro

Mitt i Vansbro finns den ståtliga järnvägsstationen. En vacker byggnad som sträcker sig mot skyn och påminner om järnvägssamhället och arbetarna som lade grunden till det som idag är centralorten i Vansbro kommun. Järnvägsstationen, Järnvägsgatan och Lokstallet är alla tre kulturminnesmärkta.

 

I Vansbros småstadsmiljö finns den vackra järnvägsstationen. Här har tiden stannat och att gå längs Järnvägsgatan är som en resa genom ett helt sekel. Torn och burspråk står sida vid sida bredvid 50-talets bebyggelse…..

Mer historia se länk

Visa mer

Om denna aktivitet

Besöksadress
Järnvägsgatan
Postadress
780 50 Vansbro
Vandrarhem

Äppelbo Vandrarhem & Camping AB

Avstånd: 12,7 km
Äppelbo Vandrarhem & Camping är ett året runt öppet vandrarhem i naturskönt område i Vansbro kommun. Vansbro ligger i nordvästra Dalarna. Rum av enklare standard i småstugor samt i huvudbyggnad och kök för självhushåll.
Camping

Nås Camping Dalarna

Avstånd: 16,6 km
Lugn och familjär camping på natursköna Västerdalälvens strand. Campingen månar om den personliga servicen och håller gemensamhetsutrymmena fräscha.
Hotell, Stugby, Camping & Eventlogi

Yttermalungs Camping

Avstånd: 23,3 km
Yttermalungs Camping, Stugby & Outdoor är en liten, hållbar anläggning som ligger i byn Yttermalung i Dalarnas län. Här finns 10 stugor med egen dusch och toalett, 10 rymliga husvagnplatser med el och två glamping tält. Under sommaren driver campingen även YIK's Hagabadet och under vintern finns en skridskobana bredvid. Det finns även många andra aktiviteter för alla åldrar, både på vintern och sommaren.
Build: 2021-08-02 12:54:11, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails