Fjällkapellet Idre Fjäll

Adress: 79091 Idre Visa karta

Adress: 79091 Idre

Fjällkapellet nedanför fäboden på Idre Fjäll är en oas för att hitta lugnet. Svenska kyrkan Idre-Särna församling anordnar flera gudstjänster under sommaren och fjällkapellet är också öppet för vigslar, dop och enskild andakt.

 

Fjällkyrkan vill vara en kyrka mitt i backen, mitt i spåret, mitt i naturen och mitt i livet. Utgångspunkten är Emmausberättelsen där den uppståndne Jesus slår följe med några lärjungar efter påskens dramatiska händelser, han går med och lyssnar till samtalet, förklarar vad som hänt utifrån de heliga skrifterna, gästar deras boning och delar måltiden med dem (Luk 24:13-35).

I Fjällkapellet, Idre Fjäll firas en ”mässa vid stillhetens källa”, med nattvardens bröd och vin, sjunger psalmer (ofta ges möjlighet att önska bland de 800 psalmerna), ber, är i tystnaden tillsammans och lyssnar till bibelordet och en betraktelse.

På Grängesåsvallen, kyrkans egen fäbod, firas under sommaren friluftsgudstjänster på gårdstunet. Förutom att be, sjunga psalmer och lyssna till bibelordet, så lyssnas det till spelmansmusik med lokal förankring. Efteråt bjuds det på kyrkkaffe som kokats över öppen eld i störröset. För den som önskar finns möjligheten att vandra till gudstjänsten. Vandringen utgår från Fjällkapellet, Idre Fjäll, en timme före gudstjänstens början.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell & pensionat

Pernilla Wiberg Hotel

Avstånd: 725 meter
Pernilla Wiberg Hotel är ett av fjällvärldens mysigaste hotell med perfekt läge i sydsluttningen på Idre Fjäll. Hotellet är byggt i nordisk stil med mycket trä och sten och inrett av Pernilla Wiberg själv.
Stugby

Idre Stugor

Avstånd: 6,3 km
Idre stugor ligger i norra Dalarna och i den östra utkanten av Idre by, endast 1 mil från Idrefjäll.
Bed & Breakfast

Idre Framgården

Avstånd: 7,1 km
På Idre Framgården kan du hyra rum mitt i Idre by. Här kan du bo en natt eller en hel vecka. Är du på genomresa eller vill ha ett prisvärt boende i hemmamiljö medan du njuter av friluftslivet i fjällen passar Idre Framgården utmärkt.
Build: 2021-07-22 10:48:21, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails