Konsert i Boda - Magdalena Eriksson & Isak Eriksson

Område: Rättvik
Boda Gammelgård, Silvberg Norra vägen, 795 96 Boda Kyrkby (Visa karta)
Arena/Plats: Boda Gammelgård
Kategori: Musik & nöje
Datum: Måndag 12 jul 2021
per person

Från 150 SEK

“Valfrid Rönnlund - ett spelmansporträtt”

Ett musikaliskt samarbete mellan de ångermanländska riksspelmännen Magdalena Eriksson från Gottne och Isak Eriksson från Säbrå. Projektet blåser liv i en nästan
utdöd folkmusikskatt i Ångermanland som i över 70 års tid förvaltades och utformades av bonden och spelmannen Valfrid Rönnlund i Rö. Genom ett lapptäcke av notsamlingar, muntliga berättelser, nyfunna glasplåtssamlingar, intervjuer med släktingar och inte minst Svenskt Visarkivs rullbandsinspelning från 1953 med den då över 80 år gamla Valfrid framträder en skymt av hans liv och musik, både som en tänkande och medveten traditionsbärare samt musiker så väl som i samklang med andra äldre spelmän från landskapet. Med stöd från Region Västernorrland och Musikverket.

Magdalena Eriksson Återkommande gästlärare på Malungs folkhögskolas fiolkurs, berättare och musiker i Västanå teaters föreställning ”Fröken”, turnérar med Bjäran och har släppt fem album. Hon har många års studier i ryggen, både som musiker och pedagog.

Isak Eriksson från Älandsbro är riksspelman sedan 2018 och har intresserat sig för att återuppväcka och levandegöra äldre och mindre kända spelmanstraditioner i Ångermanland med omnejd. Isak släppte sin första skiva Bullbitn som sitt gymnasiearbete 2019, och har fått fina recensioner för den.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
12 Jul
Måndag 12 jul 2021 19:00 - 20:00 Boda Gammelgård

Bra att veta

Prisinformation
Ordinarie: 150 SEK
Webbsida
http://bodabygden.se
Stugby

Siljansborgs Stugby

Avstånd: 14,9 km
Stugbyn består av 21 timrade stugor på 60 kvm. Stugorna har tre sovrum med sammanlagt 6 sängar i varje stuga. Stugorna går att boka året runt och är utrustade med öppen spis, LED-TV och komplett kök med diskmaskin.
Stugby

Rättviks Golfby, Rättvik

Avstånd: 14,8 km
Stugbyn består av 15 lägenheter á 38 kvm med plats för fyra pers/lgh, samt pentry, toa, dusch, TV och uteplats med utsikt mot hål 10. Reducerad greenfee för våra stuggäster.
Bed & Breakfast

The Mangévie B&B och lägenheter, Furudal

Avstånd: 12,7 km
Värdarna välkomnar er till denna gamla skola som nyligen har renoverats och har flera nyrenoverade lägenheter. Utforska en av de vackraste regionerna i Sverige medan du bor i en av de mysiga lägenheterna. Upplev allt vad Dalarna har att erbjuda. Trädgård med flera mindre djur och sommarkafé (sommartid öppet 11-15).

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2021-06-14 17:38:03, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails