Konsert i Boda - Torbjörn Näsbom och Josefina Paulson - Två i tretakt

Område: Rättvik
Boda Gammelgård, Silvberg Norra vägen, 795 96 Boda Kyrkby (Visa karta)
Arena/Plats: Boda Gammelgård
Kategori: Musik & nöje
Datum: Måndag 28 jun 2021
per person

Från 150 SEK

Torbjörn Näsbom och Josefina Paulson spelar traditionell nyckelharpsrepertoar tillsammans- med stort fokus på samspelet och vad som kan hända i stunden! Låtar och berättelser om Eric Sahlström, Viksta Lasse, och alla de kringelikrokvägar som musiken tagit för att landa hos oss idag. Meriter och skryt; Båda är riksspelmän- Torbjörn är t o m Guldspelman, och Josefina hade äran att bli utnämnd världsmästare på modern nyckelharpa 2016.

Torbjörn är född och uppvuxen i Uppland, och lärde sig tidigt av sin far att spela fiol. Han hade förmånen att redan som barn träffa och spela ihop med storspelmän som Viksta Lasse och Eric Sahlström. Senare, efter utbildning till violinist bl.a. vid Sveriges Radios musikskola på Edsbergs slott och vid Kungliga Musikkonservatoriet i Bryssel har Torbjörn haft anställning i Umeå symfoniorkester vid Norrlandsoperan. Liksom vid sidan om hade han också börjat spela nyckelharpa. Den kom så småningom att ta överhand och bli hans huvudinstrument. Torbjörn spelar naturligtvis folkmusik men prövar även att
blanda in nyckelharpan i konstmusik, då främst från barocken. Har uppträtt solistiskt med bl.a. Sveriges Radios Symfoniorkester, Drottningholms Barockensemble, Stockholms Barockorkester och symfoniorkester i Umeå och Gävle, samt turnerat i Europa, Asien och USA tillsammans med mezzosopranen Ann-Sofie von Otter. År 2014 fick han Zorns guldmärke för virtuost och Traditionsenligt spel av Upplandsmusik.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
28 Jun
Måndag 28 jun 2021 19:00 - 20:00 Boda Gammelgård

Bra att veta

Prisinformation
Ordinarie: 150 SEK
Webbsida
http://bodabygden.se
Bed & Breakfast

The Mangévie B&B och lägenheter, Furudal

Avstånd: 12,4 km
Värdarna välkomnar er till denna gamla skola som nyligen har renoverats och har flera nyrenoverade lägenheter. Utforska en av de vackraste regionerna i Sverige medan du bor i en av de mysiga lägenheterna. Upplev allt vad Dalarna har att erbjuda. Trädgård med flera mindre djur och sommarkafé (sommartid öppet 11-15).
Stugby

Siljansborgs Stugby

Avstånd: 15,2 km
Stugbyn består av 21 timrade stugor på 60 kvm. Stugorna har tre sovrum med sammanlagt 6 sängar i varje stuga. Stugorna går att boka året runt och är utrustade med öppen spis, LED-TV och komplett kök med diskmaskin.
Stugby

Rättviks Golfby, Rättvik

Avstånd: 15 km
Stugbyn består av 15 lägenheter á 38 kvm med plats för fyra pers/lgh, samt pentry, toa, dusch, TV och uteplats med utsikt mot hål 10. Reducerad greenfee för våra stuggäster.

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2021-06-14 17:38:03, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails