Fryksås Fäbod

Adress: Fryksås, 794 98 Orsa Visa karta

Adress: Fryksås, 794 98 Orsa

Fryksås Fäbod har en delvis gammal bebyggelse med anor från 1500-talet. Fäboden ligger 503 m ö h och bjuder på en storslagen utsikt över Siljansbygden. Här passerar en etapp av den 34 mil långa Siljansleden för vandrare. Det finns även andra markerade vandringsleder samt cykelleder under sommaren och fina skidspår på vintern.

 

En idyllisk miljö med otaliga traditionella aktiviteter, som stångresning på flertal platser och dagar, folkmusik, sång och dans för både barn och äldre, samt de utpräglade folkdräkterna från de lokala byarna som är unikt för Dalarna.
I Fryksås finns boende i form av hotell och stugor samt café och två restauranger med fantastisk utsikt över Orsasjön och Siljan.

Visa mer

Om denna aktivitet

Besöksadress
Fryksås
Postadress
794 98 Orsa
Hotell & pensionat

Fryksås Hotell & Gestgifveri

Avstånd: 65 meter
Fryksås Hotell - en upplevelse utöver det vanliga. Hotellet finns i en av Sveriges äldsta och största fäbodmiljöer, en historisk plats 10 km utanför Orsa i Dalarna, med en hänförande utsikt över Orsasjön och Siljan.
Hotell, Stugby, Camping & Eventlogi

Smidgården i Fryksås

Avstånd: 114 meter
Smidgården i Fryksås ligger högt beläget 12km norr om Orsa, i en sydsluttning med utsikt över Orsasjön och Siljan och de blå bergen. På Smidgården finns ett fäbodspa samt under turistsäsong café och restaurang. Konferenser och middagar för grupper kan ordnas på beställning.
Stugby

Fryksås Fäbodstugor - Finngården

Avstånd: 199 meter
Stugor för självhushåll i Fäboden Fryksås, som är ett vackert, högt beläget område med storslagen utsikt och en enastående fin natur med vildmarken inpå knuten. Närhet till stort utbud av aktiviteter, vandringsleder, skidspår, liftsystem, restauranger och Björn/Rovdjurspark med bl.a. världens största isbjörnsanläggning!
Build: 2021-07-22 10:48:21, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails