Näräventyr och bildberättande – En fotoworkshop med Rania Rönntoft

Datum: Fredag 7 jun 2019 - lördag 8 jun 2019

Följ med frilansfotografen Rania Rönntoft till de magiska dalaskogarna i Furudal utanför Rättvik. Under två dagar får vi ta del av den fantastiska atmosfären, lära oss mer om fotografi och hur vi via våra bilder kan berätta fångande historier.

Vi har hela Näsets Marcusgård till vårt förfogande, där vi bor tillsammans i Fähuset och Höladan. Här finns naturen alldeles runt knuten och bjuder på en extra inspiration och lugn. Under helgen njuter vi också av god vegetarisk mat, tillagad på lokala råvaror.
Du som deltagare bjuds in till att ta del av Ranias visuella värld, där helgen fokus ligger på fotografi och bildberättande. Förutom de rent fotografiska aspekterna pratar hon om näräventyr och hur hon packar för friluftsliv och fotograferande när hon är på resande fot. Helgen riktar sig både till dig som vill ta fotograferandet till nästa nivå och till dig som är nyfiken på att börja berätta om dina upplevelser i bildform.

Under dag ett ligger fokus på bildberättande, hur vi hittar känslan och vad vi rent praktiskt behöver för att fånga en betraktare. Teoretiska pass varvas med kortare praktiska övningar där vi får möjlighet att tillämpa våra nya kunskaper. Den andra dagen genomför vi en större praktisk övning, när vi ger oss ut på ett faktiskt äventyr. En kortare vandring genom de vilda omgivningarna utgör förutsättningarna för den upplevelse vi berättar om. Vi rundar av med ett kortare pass med fokus på bildredigering och hur vi tar hand om de bilder vi fångar.

I en trygg och avslappnad miljö har du möjlighet att utveckla och utforska ditt fotograferande och ditt personliga bildspråk. Efter helgen kommer du ha verktygen du behöver för att dokumentera ditt liv, dina resor och äventyr och berätta en historia med dina bilder. Du kommer ha skapat nya, härliga kontakter med likasinnade människor. Ta chansen att vara med under en fantastisk helg i den Dalarnas mystiskt vilda natur och kom hem fulladdad med energi, inspiration och nya erfarenheter.

Preliminärt schema:
Ankomst fredag kväll eller lördag morgon
Lördag 8 juni
Kl 10:00 Välkomna!
Workshop #1: Bildberättande, bildserier och att förmedla en helhet.
Lunch.
Workshop #2: Utrustning, förberedelser, hitta näräventyren och detaljerna som skapar unika berättelser.
Upplevelsemiddag.
Söndag 9 juni
Frukost
Workshop #3: Berätta om vandringsäventyret
Lunch
Workshop #4: Bildredigering och efterbearbetning
Kl 15:00 Avslut och hemresa

Detaljerna:
Ankomst: Beroende på hur du reser finns möjlighet att utan extra kostnad anlända till boendet och gården redan under fredag 7 juni. Du ordnar då själv med kvällsmat på fredagen samt frukost på lördagen. Boendet har möjligheter till självhushåll.
Rum: Vi har hela gården för oss själva, med gemensamt boende i Fähuset och Höladan. Sängkläder och handduk ingår.
Mat: Maten som serveras under helgen är vegetarisk och i möjligaste mån lagad på råvaror från Dalarna. Ange eventuella matintoleranser/allergier i din anmälan.
Ej inkluderat: Transport till och från workshopen.
Utrustning: Kamera, dator att redigera bilder på (alt. surfplatta), valfritt bildbehandlingsprogram, ryggsäck/väska för kortare dagstur, sköna skor att gå i, kläder efter väder.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Totalt pris
Välj datum: