Bageri/Knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd

Adress: Landsvägen 38, 783 92 Stora Skedvi Visa karta

Adress: Landsvägen 38, 783 92 Stora Skedvi

I den gamla fabrikslokalen Kulinariet finns knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd. Det här är fortsättningen på en lång och god hantverkstradition.

Brödet gräddas för hand över öppen eld av en handfull bagare som tillsammans har flera hundra års erfarenhet av hantverket.

Ugnarna eldas heta med knastertorr barrved, mjölet yr och bagarna svingar sina brödspadar. Här kan du se brödet bakas och känna doften och värmen från ugnarna, samtidigt som det bjuds på varm mjukbulla med smör. Skedvi Bröd bidrar till att bevara ett stycke svenskt kulturarv, och allt detta finns att beskåda hos oss i Stora Skedvi.

Du kan också boka in en trevlig kväll med dina vänner då ni bakar eget knäckebröd, avnjuter Skedvi-tapas och umgås framför ugnarna, eller boka en visning och höra den spännande historien om Skedvi Bröd och Kulinariet.

Vanligtvis bakas det onsdag-fredag samt sista helgfria lördagen i varje månad. Se resp hemsidor för mer information.

Vägg i vägg med bageriet finns Visthusboden - en liten saluhall i Stora Skedvi. Så kallas den fortfarande trots att den numera finns i en betydligt större lokal i byggnaden och rymmer ännu fler godsaker än från början. Här kan du köpa nötkött från ekologiska Pollacks Gård och fläskkött från Forsa Gårds KRAV-grisar, som båda ligger i byn Stora Skedvi.

Köttet förädlas till charkprodukter som himmelskt goda korvar och andra tilltugg och säljs sedan i den manuella charkdisken, tillsammans med ostar, härliga röror och annat gott. Ägg, choklad, marmelader, drycker och många andra godsaker trängs i hyllorna, en del från leverantörer i trakten och andra lite längre ifrån.

Här kan du också köpa med dig ekologisk mjölk från Fredrikslunds Gårdsmjölk. Mjölken hämtas från bondgården Fredrikslund som ligger en knapp kilometer härifrån. Den pastöriseras här i huset i och du fyller själv din glasflaska. Passa även på att avnjuta en lokalproducerad lunchtallrik, glass eller en gofika.

Visa mer

Om denna aktivitet