Gårdsbutik på Finngården Rikkenstorp

Adress: Rikkenstorp 1, 77294 Grängesberg Visa karta

Adress: Rikkenstorp 1, 77294 Grängesberg

Försäljning av egenproducerade varor i mån av säsong och tillgång på råvaror. Försäljning av färska grönsaker, mathantverk, ägg, honung, nakenhavre mm.

Även försäljning av lammskinn, böcker, salvor, textilhantverk osv. Alla deras produkter är tillverkade enligt ekologiska principer med hållbarhet i fokus.

Under sommaren säljer de Österhagens glass, en riktig kvalitétsglass gjord på ekologiska råvaror helt utan tillsatser.

Levande finngård med anor från 1600-talet. Vackert kulturlandskap med gärdesgårdar och hagar där lantrasfår och Fjällkor betar. Grönsaksodling och skogsträdgård.
Lantbruket drivs efter ekologiska kretsloppsprinciper och är planerat med hjälp av permakultur och agroforestry – med helheten i fokus.

Finnmarksutställningar i gårdsmuseet
“Anna-Stina Knas – en barriärbrytare”, “Ristningar och låsbeslag” samt “Finnmarken och levnadsöden i Dan Anderssons finnmark”.
På gården finns även en rökstuga (pörte) som var svedjefinnarnas traditionella bostad.

Runt gården finns vandringsleder genom Dan Anderssons finnmarker och en kortare kulturstig som ger dig inblick i det historiska kulturlandskapet.
Vill man stanna några dagar finns stugor att hyra, vackert belägna ner mot sjön.
Där finns också en vedeldad bastu med relaxrum med plats för 8 - 10 pers.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Öppettider
  Gårdsbutik med sommarcafé, finnmarksutställningarna och rökstugan är öppna på lördagar 10:00-14:00 under juni-augusti. Önskar du komma en annan tid är du mer än välkomna att ringa eller mejla. Allt utomhus såsom rökstugans gårdstun och kulturstigen är alltid tillgängliga, broschyrer finns att hämta vid infotavlan uppe vid rökstugan. De erbjuder guidade turer och gruppbesök, hör gärna av er med förfrågan.
 • Prisinformation
  Entréavgift till utställningarna.
 • Besöksadress
  Rikkenstorp 1
 • Postadress
  77294 Grängesberg
 • Telefonnummer
  +46 073-150 96 82
 • Webbsida