Konsthallen Kvarnen - Den okände Carl Larsson

Datum: Onsdag 1 jul 2020 - söndag 23 aug 2020 Visa karta

Carl Larsson – vår kanske mest folkkäre konstnär som kommit att förknippas med munterhet, familjeidyll och kakburksdekorationer. Men det är inte hela bilden.

Det finns en annan och mer okänd Carl Larsson – en mångfacetterad person präglad av barndomens brutala fattigdom, förlusten av en familj och en väldig hunger att nå erkännande som konstnär. Han anammade nya ideal och skapade själv trender, och hamnade ofta i konflikt med den som inte delade hans åsikt eller som ställt sig i hans väg. Begåvad, men också besvärlig.

Ernst Billgren betraktar sin konstnärskollega och vet att det inte finns något lättvunnet eller lättsinnigt ens i ett rart sommarmotiv. Att komma på det som ännu inte finns är en brutal process där varje kunskap och nyskapelse är oerhört svår att erövra. Den som betraktar ett verk utan att beakta personen bakom förstår sällan vad hon tittar på.

Utställningen ”Den okände Carl Larsson” ger berättelsen om hela Carl Larsson och vad som faktiskt krävdes för att skapa en våra största konstnärer.”

Öppet dagligen 21 maj – 3 juli 12-15. Från och med 4 juli - 23 augusti är det öppet 12-16.

Möjlighet finns att boka kombinationsbiljett med visning av Carl Larsson gården och entré till Kvarnen. I entré till guidad visning av Carl Larsson gården ingår entré till Konsthallen Kvarnen.

Konsthallen Kvarnen är inte handikappanpassad. Lokalen har höga smala trappor upp till andra och tredje våningen.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Totalt pris
Välj datum:
Vandrarhem

Falu STF Vandrarhem

Avstånd: 8,5 km
Boende nära Sjön Runn, lite utanför centrum men ändå centralt. Hos oss är man välkommen året runt. Vi finns till Er tjänst om ni vill ha tips på aktiviteter.
Bed & Breakfast

Tant Grön Bed & Breakfast

Avstånd: 8,6 km
Välkommen till vårt lilla, fräscha bed&breakfast som ligger ca 4 km från centrala Falun och Lugnet. Vi har tre mysiga rum för totalt fem gäster. Du sover gott i våra sköna sängar och får en ekologisk/närproducerad frukost. I vårt nybyggda kök/matrum kan du laga mat, göra en kopp kaffe/te eller bara ta det lugnt. Hela vår villa är rökfri. Vi har endast 300 m till sjön Runn med ett härligt friluftsliv både sommar och vinter.
Hotell & pensionat

Scandic Lugnet

Avstånd: 8 km
Från miljövänliga Scandic Lugnet promenerar du snabbt in till Faluns centrum. Du har nära till nöjen, shopping, idrott och natur med Lugnets sport- och fritidsanläggning in på knuten. På hotellet finns restaurang, lekrum, bowlinghall och relaxavdelning.
Build: 2020-07-13 11:33:22, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails