Lokalproducerad lunch i det gröna

Adress: Kloster 123, 776 98 Garpenberg Datum: Onsdag 5 aug 2020 - fredag 25 sep 2020 Visa karta

100 %

3 av 3 rekommenderar

Adress: Kloster 123, 776 98 Garpenberg

I Kloster, vid Klosteråns lummiga dalgång i södra Dalarna, finns en naturskön plats iordninggjord med bord, bänkar och matlagningsplats för trevlig gör-det-själv matlagning utomhus under maj-september.

Bordet i Kloster rymmer 12 personer och under måndagar - lördagar i sommar kan ni boka bordet och köpa till varsin korg med lokala råvaror från Dalarna och laga din egen lunch. Råvarorna i korgen är speciellt framtagna och anpassade för att tillagas på plats vid bordet.

Kloster ligger mitt i ekomuseum Husbyringen, en vacker natur- och kulturled som är sex mil lång och innefattar flera spännande besöksmål som berättar om Sveriges storhetstid och brukshistoria.

Bordet i Kloster är en del av Visit Swedens kampanj ”The Edible Country” och ger dig möjlighet att boka en-gör det själv-måltid komponerad av stjärnkockar. För Dalarnas bord i Kloster är det matkreatören Görgen Tidén som står för menyn och recepten till matupplevelsen.

Semesterstängt vecka 30

Bokning:
1. Boka antal platser vid bordet.
2. Välj sedan ett av nedanstående alternativ (per person)
- Köp er egna korg med lokalproducerat som ni lagar själva.
- Boka en femrätters avsmakningsmeny med kock.
Vegetartiskt alternativ bokar ni längre fram (per person), innan betalning.

Välj mellan att boka en korg med lokala råvaror för att tillaga maten själva eller boka till matkreatören Görgen Tidén för att avnjuta en avsmakningsmeny. Bokning av avsmakningsmenyn gäller för grupper på minst 8 pers.

Meny för lunchkorg
Menyn består av nötkött från Klosters Herrgård som bakas till perfektion till er som ni lägger på grillen. Till det serveras potatis från Roslunds gård, specialsenap från världsmästarna i senap, Liss-Ellas, och egentillverkad Bbq-sås, ”RÖK”. Örter och ätbar sallad plockar ni själva till maten efter säsong. Handgräddat knäckebröd från närbelägna Skedvi bröd, smör och vatten från gårdens trefaldighetskälla är också i korgen liksom kaffe/te och hembakat kaffebröd.
Som alternativ till nötköttet finns ärtbiff på Rättviksärtan.

Pris plats vid bord och tillagningskit/person: 200 kr.
Pris lunchkorg med lokala råvaror/person: 149 kr.

Boka bordet med kock
Boka femrätters avsmakningsmeny (bokas per person) med kocken Görgen Tidén vid bordet.
Menyn baserar sig på Dalarnas bästa råvaror som finns att uppbringa efter säsongen.
Minimum: 8 pers.

Pris/person: 1995 kr.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Startdatum:
Aktivitet Totalt pris

Om denna aktivitet

Bed & Breakfast

Villa Karelen, Intrånget

Avstånd: 4,9 km
Mysig boende i lägenhet med fantastisk utsikt i Intrånget, 12 km NO Hedemora. 5 rum+kök. 5 bäddar i 2 plan. Välutrustat kök. Kyl, frys, tvättmaskin, torkskåp. WC. Badrum m dusch, badkar. Öppen spis. Kabel-TV, trådlöst bredband. Tillg. till bastu. Lakan ingår.
Bed & Breakfast

Garpenbergs B&B

Avstånd: 6,4 km
Hos oss bor du mitt i natur och kultur, med sjö för bad och fiske två minuter från sängen. Nära till vandringsleder, cykelleder, äventyr i Bergslagens spännande historia samt naturligtvis Dalarnas hänförande natur. Välj mellan Enkelrum, Dubbelrum eller Naturstuga.
Bed & Breakfast

Anne-Ro

Avstånd: 3,6 km
Lantligt B&B i Dalarna. Fridfullt boende med sjöutsikt. Välj hel eller halvpension. Hyr huset med självhushåll. Lär dig baka bröd. Lär dig förädla det naturen ger.
Build: 2020-07-22 13:40:18, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails