Finngården Rikkenstorp

Adress: Rikkenstorp 1, 772 94 Grängesberg Visa karta

Adress: Rikkenstorp 1, 772 94 Grängesberg

Levande finngård med anor från 1600-talet. Kultur, djur, odlingar och historia. En svedjefinsk bostad, en s.k. rökstuga (pörte) finns att besöka. Finnmarksutställning. Stuguthyrning vid sjö.

Kom gärna hit och ströva runt i landskapet på egen hand, gårdsvandringen är alltid tillgänglig likaså rökstugetunet som är en utmärkt plats för en picknick. Museum och rökstugan öppnas enligt överenskommet och vid utannonserade tillfällen. Respektera gärna att det fortgår dagligt arbete på gården och guidning erbjuds endast enligt överenskommet.

Café under Dan Anderssonveckan
Besök familjens Holmdahls finnmarksgård i Grangärde finnmark under Dan Anderssonveckan och njut av ett gott fika. Öppet 26-29/7, 31/7 kl. 10.00-12.00.

Vandra i Dan Anderssons fotspår och bada bastu
Gården ligger mitt i poeten Dan Anderssons skogar, här kan du känna igen namn på platser och personer som figurerar i hans poesi. En längre stig på 8 km går förbi Kestina bort till Bränntjärnstorpet och tillbaka, för den som är intresserad av Dan Anderssons marker eller bara vill njuta av en längre skogsvandring.

Du kan gå en kortare gårdsvandring, ca 2,5 km med tillhörande informationsfolder. Foldern finns att hämta vid informationstavlan på gården eller ladda ner på Ekomuseum Bergslagens hemsida.

På gården finns vedeldad bastu med relaxrum att hyra. Den ligger vid enskild sjö med plats för 8-10 personer. Bastun förbokas hos familjen Holmdahl per telefon eller mail.

Finnmarksutställning i gårdsmuseet och ett pörte att besöka
Utställningarna “Anna-Stina Knas – en barriärbrytare”, “Ristningar och låsbeslag” samt “Finnmarken och dess levnadsöden” finns att ta del av i gårdsmuseet. Entréavgift.
En svedjefinsk bostad, en s.k. rökstuga (pörte) finns även att besöka.
Museum och rökstugan öppnas enligt överenskommet och vid utannonserade tillfällen.

Övernatta på Finngården
Stugor vid enskild sjö. Större fullt modern eller mindre enklare stuga. Tillgång till bastu och båt. Stugorna förbokas hos familjen Holmdahl per telefon eller mail.

Finngården Rikkenstorp är miljö i Ekomuseum Bergslagen.

Visa mer

Om denna aktivitet

Vandrarhem

Stora Brunnsvik

Avstånd: 21,3 km
Brunnsvik är en liten by beläget cirka sju kilometer norr om Ludvika centrum och området, som är en gammal folkhögskola, ligger vackert i en södersluttning med fin sjöutsikt över sjön Väsman. Det finns 16 dubbelrum och 14 enkelrum, alla med egen dusch och toalett. Matsal, pentry och TV-rum är gemensamt för alla boende. Rummen är endast tillgängliga för studenter, föreningar eller kursdeltagare, ej privatpersoner.
Bed & Breakfast

Atelje Vävglädje Butik, Bed & Breakfast

Avstånd: 15,7 km
Välkommen till Ateljé Vävglädje Butik, Bed & Breakfast. I centrala Sunnansjö två mil nv. om Ludvika, nära till Dan Anderssons hemtrakter och Finnmarken. Vi erbjuder boende i 3 hemtrevliga och ljusa rum med totalt 7 bäddar.
Hotell & pensionat

Disponentparken i Grängesberg

Avstånd: 9,8 km
Disponentparken i Grängesberg med anor från 1896 är idag en välbesökt kulturpark och ett populärt utflyktsmål för både stora och små. Vi erbjuder boende i Disponetvillans Bed & Breakfast, växthus, rhododendrondal och en vacker lindallé. Vid växthusen har vi under säsong försäljning av sommarblommor och perenner.
Build: 2020-08-10 14:03:42, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails