Prediksstolen/Tansväggen

Adress: 785 42 Mockfjärd Visa karta

Adress: 785 42 Mockfjärd

Bergsmassivet Tansväggen är sedan 1995 naturreservat.

 

Från utsiktspunkten Prediksstolen har man en storslagen utsikt. Här möts också Västerdalarna och Västerbergsslagen.

Från I-tavlan tar du dig upp till Predikstolen på den stig som går till höger om tavlan. Stigen är lite brant i början men sträckan är inte så lång, ca 600 m. Väl uppe möter du en fantastisk vy och här kommer du säkert stanna en stund och beundra utsikten. Är du fikasugen så ta en kopp kaffe nu innan du promenerar vidare, för har du lunchkorgen med dig tar du den när du kommer tillbaka hit efter vandringen i reservatet.
Om du kikar lite på träden så upptäcker du en ljusgrön markering som visar strövstigen som går i reservatet. I början är stigen gemensam men delar sig och du gör ett val av sträcka på 3,5 km eller 4 km. Vi beskriver slingan på 3,5 km, den längre slingan på 4 km gör en extra sväng på 500 m. I slutet av den slingan finns smågrottor i klipporna/stenblocken där säkert ett och annat djur gömmer sig.

Visa mer

Om denna aktivitet

Postadress
785 42 Mockfjärd
Telefonnummer
+46 0771-62 62 62
Kontaktperson
Visit Dalarna
Ställplatser

Rämsbyns Fritidsby

Avstånd: 13,4 km
Boka en natt, flera nätter eller veckor i idylliska fritidsby Rämsbyn i södra Dalarna! På Rämsbyns Fritidsby bor du med naturen inpå knuten. Här kan du koppla av på riktigt. Här finns helt nyrenoverade lägenheter med två sovrum samt kök/vardagsrum med bäddsoffa. Barnsäng får plats. 8 ställplatser med el finns. Se Facebooksida Rämsbyns Fritidsby för uppdatering av evenemang och aktiviteter.
Bed & Breakfast

Wålstedts Gård Fäbodstuga

Avstånd: 15 km
Hösten 1918 kom Mary och Lennart Wålstedt till Dala-Floda. Deras livsuppgift blev att rädda det svenska lantrasfåret och göra en pionjärinsats inom den svenska textilkonsten.
Vandrarhem

Länsmansgårdens vandrarhem

Avstånd: 17,2 km
Länsmansgården ligger vackert beläget vid Västerdalälvens strand, forsarnas centrum. Där finns en pub för 35 personer och vedeldad bastu där ett dopp i älven efter bastun föreslås. Vid älven finns även brygga och grillplats att låna.
Build: 2020-10-23 15:51:24, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails