Flugfiskeweekend i Älvdalen

Datum: Fredag 14 aug 2020 - fredag 11 sep 2020 Visa karta

Grunderna i flugfiske. Med helpension och guide. Här går vi igenom fiskeutrustningen, grundläggande kastteknik, säker vadning, att läsa vattnet och konsten fånga och hantera fisk med flugspö.

Kursprogram:
Fredag kväll start 19.00:
Alla kursdeltagare och instruktören träffas på kvällen och äter en gemensam middag. Därefter följer en presentation av kursen och teoretisk genomgång av vad flugfiske är och hur utrustningen fungerar.

Lördag förmiddag (09.00-12.30):
Vi träffas vid Älvdalens Fiskecenter som ligger på campingområdet, och börjar dagen med att montera ihop utrustningen för att därefter raskt gå över till själva kastandet. Vi startar med kastträning på land för att lära ut grundläggande kastteknik under ”gynnsamma förhållanden”.

Lunch (12.30-13.30): Efter ett par timmars intensiv kastträning bryter vi för lunch.

Lördag Eftermiddag (13.30-17.00):
Efter lunch är det dags för att ge sig ut längs älven för att prova de nyvunna färdigheterna. Instruktören är med hela tiden och visar olika fisketekniker, flugor, knutar, var man hittar fisken och hur man vadar säkert.

Söndag:
Efter ett besök på fiskecentret, där er guide ger er dagsfärska tips, fortsätter fisket, nu på egen hand.

Övrig information:
Logi med helpension på hotell ingår. Upp till 20 deltagare, dock minst 3. All nödvändig fiskeutrustning och fiskekort för 2 dygn ingår. Alla som bokar flugfiskeweekend har även 15 % rabatt i fiskeshopen.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Totalt pris
Välj datum:
Hotell & pensionat

Hotell Älvdalen

Avstånd: 412 meter
Välkommen hem till oss! Kom och upplev den familjära atmosfär med många olika sköna miljöer. Hotell Älvdalen är ett 3-stjärnigt hotell med restaurang och konferensanläggning, som ligger mitt i centrala Älvdalen.
Camping

Älvdalens Camping och stugby

Avstånd: 189 meter
Lugn camping, vackert belägen vid Österdalälvens strand, anslutning till Sim- och Ishall med 50 m bassäng.
Vandrarhem

STF Vandrarhem Älvdalen Tre Björnar

Avstånd: 1,5 km
Tre Björnar Vandrarhem med hemlik miljö. Vintertid finns proffsiga skidspår, miltals preparerade skoterleder, 19km till alpin åkning, härlig snö. Sommartid: levande fäbodar, vandring i urskog, bär och svamp, musik & motorfestival, bygdevecka, fiske, bad.
Build: 2020-07-03 18:01:16, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails