Cykla Dressin i Finnskogarnas vildmark vid Station Sågen

Adress: Sågen 19, 780 50 Vansbro Datum: Söndag 16 aug 2020 - söndag 27 sep 2020 Visa karta

94 %

17 av 18 rekommenderar

Adress: Sågen 19, 780 50 Vansbro

Att färdas via järnvägsrälsen på dressin ger storslagna naturupplevelser. Packa picknickkorgen och ta med hela familjen på ett äventyr genom djupa skogar. Dressinåking är en aktivitet som passar alla åldrar och alla barmarksäsonger.

Station Sågen ligger vid den nedlagda delen av Inlandsbanan, 30 km söder om Vansbro, Dalarna. Den nedlagda järnvägen erbjuder många kilometer av dressinåkning genom den vackra vildmarken.

Här i den vackra vildmarken söder om Vansbro kan ni cykla tandemdressin längs den gamla nedlagda Inlandsbanan på en sträcka av 12-16 km. Perfekt för en härlig picknick ute i den sköna naturen med fina bad-, grill- och fiskemöjligheter.

Station Sågen erbjuder förstaklass dressinåkning, olika paketerbjudande med picknickkorg och/eller övernattning, badtunna, bastu och ett litet mysigt café vid perrongen.

I det anrika stationshuset finns en utställning om stationens and Inlandsbanans historia.

Öppettider: maj – oktober

Klädsel: Långbyxor och skor
Övrigt: Observera att det krävs ett lyft av dressinen vid hemfärd.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Startdatum:
Aktivitet Totalt pris

Om denna aktivitet

Stugby

Närssjöns Utvecklingsförening

Avstånd: 16,2 km
Bo i vackra eldpallkojor vi Närssjöns stränder. Njut av närheten till vildmarken och den totala tystaden. Våra eldpallkojor är kopior av de hus som flottarna bodde i, och består av enkla sängar i trä längs väggarna, med en eldstad i mitten. Utedass finns i anslutning till husen.
Bed & Breakfast

Bed & Breakfast Route 26

Avstånd: 2,3 km
Bed & Breakfast | Mysigt och familjeärt boende. Perfekta boendet för en övernattning om du är på genomresa, endast 2 timmar till Sälen, 4 timmar till Vemdalen och 1,5 timme till Falun. 20 minuter till Vansbrosimningen och 25 minutes till Säfsen Alpin. Boende inkl. frukost, bäddad säng och handduk.
Vandrarhem

Station Sågen

Avstånd: 259 meter
Station Sågen: Vildmarksupplevelse vid Inlandsbanan. Dressinåkning, Vandrarhem, spännande paketerbjudanden, sommarcafé, badtunna och bastu.
Build: 2020-08-10 14:03:42, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails