Murboannas Gårdsmejeri & Gårdsbutik

Adress: Murbo 8 A, 781 97 Borlänge Visa karta

Adress: Murbo 8 A, 781 97 Borlänge

Anna är uppvuxen i en liten by som heter Murbo, därav namnet Murboanna. Där driver hon ett eget gårdsmejeri där hon tillverkar ost.

Öppettider:
Sommarsäsongen 2020 startar 12/6
Öppet alla dagar.
Måndag - Söndag kl.11.00-17.00

Anna Reyier är husdjursagronomen som sadlade om och lärde sig allt om ystningens ädla konst. Det brinnande intresset för osttillverkning har lett till att det lilla mejeriet hemma i källaren nu har flyttat till ett större, helt nybyggt mejeri i byn Murbo. Anna och maken Mats satsar rejält och verksamheten växer till att även omfatta café och gårdsbutik.

Butiken
I butiken säljs alla egna produkter, Murboannas egna öl. Du hittar också delikatesser från hela Dalarna, marmelader, korvar, oljor, kaffe och te från tex Sahlins struts, Liss-Ellas Senap, Siljanslax, Rältagården, Björgården med flera.

Caféet
I caféet serveras glass, fika,sallader och paj. Läget med kohagar inpå knuten ger en naturnära känsla och som besökare kan du njuta av utsikten bakom de stora panoramafönstren eller ute på balkongen.

Mejeriet
​​​​​​​I det nybyggda mejeri finns allt som behövs för att skapa produkterna. Mjölken, den viktigaste ingrediensen, hämtas hos närmaste gård som ligger en kilometer bort.
Ta gärna en titt in genom fönstret mellan mejeriet och butiken, eller varför inte boka en privat guidning där du får prova på att ysta?

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Öppettider
  För aktuella öppettider, besök www.murboannas.se eller facebook.com/murboannas
 • Besöksadress
  Murbo 8 A
 • Postadress
  781 97 Borlänge
 • Mobilnummer
  +46 073-717 28 00
 • E-post
 • Webbsida
Bed & Breakfast

Turistlägenheter, Vandrarhem, Borlänge

Avstånd: 9,8 km
Välkommen hem till oss! Här bor du i trivsamma lägenheter i hemmiljö. Hyr en egen lägenhet. Passande för dig i tjänsten, som turist, familj eller för idrottsgruppen. Servicenivån väljer du själv. Vi har frukostbuffé varje morgon med ett flertal kravprodukter eller så kan du tillaga din egen frukost i våra välutrustade kök.
Vandrarhem

Borlänge Vandrarhem

Avstånd: 9,8 km
Välkommen hem till oss! Här bor du i trivsamma lägenheter i hemmiljö. Hyr ett rum eller en egen lägenhet. Passande för dig i tjänsten, som turist eller för idrottsgruppen. Servicenivån väljer du själv. Vi har frukostbuffé varje morgon med ett flertal kravprodukter eller så kan du tillaga din egen frukost i våra välutrustade kök.
Hotell & pensionat

Best Western Gustaf Wasa

Avstånd: 9,7 km
Välkommen till Borlänges ledande hotel - prisbelönat för sin arkitektur. Hos oss hittar du en personlig atmosfär och ett utmärkt kök.
Build: 2020-08-10 14:03:42, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails