Eggarna naturreservat - Vandringsled

Visa karta

Eggarnas naturreservat är beläget norr om byn Eggen i Yttermalung. Ett område med naturvärden men framförallt stora sociala värden som friluftsområde för ortsbefolkning och allmänhet. Området är även intressant ur geologisk synvinkel då Malungsåsen löper genom området. Dess åsgravar och åsryggar är helt opåverkade av älvloppet sedan sista istiden och är unika för Västerdalälven.

 

I området hittas den hotade bombmurklan, en speciell skålsvamp som kommer upp på våren. Den har sin huvudsakliga europeiska utbredning i Sverige och växer under gamla granars torra barrmattor.

Visa mer
Evenemangsboende, stuga, rum m.m.

MLG002: Malung

Avstånd: 10,4 km
Vasaloppslogi - Privatrum. Boende i rum hos privatvärd, ca 60 km söder om Vasaloppstarten. Värden har 15 bäddar fördelat på fem rum. Medtag eget sänglinne/handduk.
Evenemangsboende, stuga, rum m.m.

MLG004: Malung

Avstånd: 12,1 km
Vasaloppslogi - Privatrum. Boende i rum hos privatvärd, 58 km söder om Vasaloppstarten.
Vandrarhem

Äppelbo Vandrarhem & Camping AB

Avstånd: 15,7 km
Äppelbo Vandrarhem & Camping är ett året runt öppet vandrarhem i naturskönt område i Vansbro kommun. Vansbro ligger i nordvästra Dalarna. Rum av enklare standard i småstugor samt i huvudbyggnad och kök för självhushåll.
Build: 2020-11-23 18:15:40, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails