Sommarviste i Grövelsjön

Visa karta

Besök en samisk boplats från sekelskiftet.

 

I Grövelsjöfjällen finns en mängd spännande spår av den samiska kulturen från urminnes tider, t.ex. fångstgropar, renhägn och samiska boplatser. Besök en samisk boplats från sekelskiftet med en informationstavla som berättar om platsens historia. Idag återstår en bostadskåta och en ladugårdskåta. Väl skyltad led, ca 2 km från Grövelsjöns Fjällstation.

Visa mer
Vandrarhem

Scoutgården Grövelsjön

Avstånd: 3,5 km
Enkelt boende med självhushåll i Grövelsjön, totalt 22 bäddar. Scoutgården går att kombinera med vår Lillstuga för att få totalt 27 bäddar. Perfekt för det stora sällskapet som vill sköta sig själva.
Hotell & pensionat

Storsätra Fjällhotell

Avstånd: 4,5 km
På fyrstjärniga Storsätra Fjällhotell i Grövelsjöfjällen bor du i ombonade rum med tillgång till allt du behöver för en avkopplande fjällsemester. Den stillsamma, vänliga vildmarken som omger Storsätra Fjällhotell vid Grövelsjön lockar naturtörstande besökare året runt.
Stugby

Särsjöstugorna, Långfjället

Avstånd: 8 km
Särsjöstugorna är tre fyrbäddsstugor som på sommaren i första hand uthyrs i paket med det kvoterade fiskekortet för Storån. Övrig tid hyrs de ut när Hävlingens stugvärd finns på plats.
Build: 2000-01-01 00:00:00, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails