Torrlids Levande Fäbod

Adress: Älvdalen Visa karta

Adress: Älvdalen

Välkommen till familjen Halvardssons fäbod! Här får du ta del av fäbodens levande historia, hälsa på djuren, smaka på tunnbröd med egenproducerat smör, messmör och ost eller bara njuta av fridfullheten, de unika dofterna och den vackra miljön.

 

Torrlids fäbod har haft en obruten drift sedan 1600-talet då den för första gången nämns i skrift.

Torrlid har varit levande sen dess och precis som man alltid har gjort på fäbodar tar de tillvara på mjölken från korna och tillverkar fäbodprodukter. Unika kunskaper har från generation till generation förts vidare.

Familjen Halvardsson bor på fäboden hela sommaren tillsammans med djuren. Under juli månad är det öppet för besökare. På vägen till vallen kan du mötas av kor och kvigor som går fritt i skogen. Här finns även kalvar, får, grisar, dvärggetter, höns, ankor, kaniner och en katt. På fäboden finns också möjlighet att sitta ner, njuta av en kaffekopp med hembakat bröd och tunnbrödssmörgås. Vid regniga och kalla sommardagar kan besökare sitta i kaffestugan framför en värmande brasa. Att få köpa med sig lite fäbodprodukter hem som smör, messmör och ost uppskattas av många besökare.

Fotograf till bilderna: Tobbe Nilsson

Visa mer

Om denna aktivitet

Öppettider
Sommaren 2020 har Torrlid stängt för besök.
Mobilnummer
+46 073-079 20 33
Hotell & pensionat

Hotell Älvdalen

Avstånd: 11,9 km
Välkommen hem till oss! Kom och upplev den familjära atmosfär med många olika sköna miljöer. Hotell Älvdalen är ett 3-stjärnigt hotell med restaurang och konferensanläggning, som ligger mitt i centrala Älvdalen.
Camping

Älvdalens Camping och stugby

Avstånd: 12,1 km
Lugn camping, vackert belägen vid Österdalälvens strand, anslutning till Sim- och Ishall med 50 m bassäng.
Vandrarhem

STF Vandrarhem Älvdalen Tre Björnar

Avstånd: 12,5 km
Tre Björnar Vandrarhem med hemlik miljö. Vintertid finns proffsiga skidspår, miltals preparerade skoterleder, 19km till alpin åkning, härlig snö. Sommartid: levande fäbodar, vandring i urskog, bär och svamp, musik & motorfestival, bygdevecka, fiske, bad.
Build: 2000-01-01 00:00:00, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails