Vårkonsert

Område: Falun
Arena/Plats: Kristinehallen
Kategori: Musik och nöje
Datum: Onsdag 29 maj 2019

Musikkonservatoriet Falun möter Dalasinfoniettan i unikt samarbete. Det bjud bl a på delar ur Carl Orffs Carmina Burana och Dvoraks Symfoni nr 8.

Två unika samarbeten såg dagens ljus under våren 2015.

Det ena var samarbetet mellan Dalasinfoniettan och Musikkonservatoriet Falun i »Dalasolist och Seth Karlsson-priset«. Årets final ägde rum 8 maj tidigare i vår och själva konserten, där klarinettisten Ebba Eriksson kommer att framträda som solist tillsammans med Dalasinfoniettan. går av stapeln lördag 19 oktober 2019 kl 15 i Kristinehallen.

Det andra samarbetet är det ni kommer att få höra ikväll. Dalasinfoniettans musiker agerar mentorer till våra elever och delar med sig av sin rika erfarenhet och samlade kunskap. Det skapas en situation där den pedagogiska effekten blir enorm. Våra elever får insikt i hur det skulle kunna vara att deltaga i en professionell produktion där endast några dagars koncentrerat repeterande med professionell dirigent leder fram till klingande slutprodukt.
Den här typen av samarbete handlar om två distinkta ställningstaganden från Musik i Dalarna respektive Musikkonservatoriet Falun. Dels att en professionell orkester genom att ställa sina resurser och sitt kunnande till förfogande visar var framtiden ligger genom att ge en kvalificerad hjälp till begåvade ungdomar. Dels att en spetsutbildning visar hur man stödjer de mest begåvade eleverna. Båda dessa ställningstagande är unika i svenskt musikliv och svenskt utbildningsväsende.

Vilken annan gymnasieskola i Sverige kan erbjuda detta?

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
29 Maj
Onsdag 29 maj 2019 19:00 - 21:00 Kristinehallen

Bra att veta

Prisinformation
Fri entré.
Webbsida
http://www.musikkonservatoriet.com
Evenemangslänk
http://

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ