Vernissage - RETURN

Område: Borlänge
Kategori: Kultur och tradition
Datum: Lördag 15 jun 2019

Borlänge Modern visar utställningen Return i samarbete med Fornby Folkhögskolas konstkurs som fyller 25 år. Fem inbjudna konstnärer visar verk inom flera olika genrer: måleri, installation, teckning, foto, collage, film och animering.

Samtliga har gått konstutbildningen på Fornby och sedan fortsatt till högre studier och vidare ut i världen. Nu är de tillbaka i Borlänge med utställningen Return, och titeln är en hyllning till dessa återvändare. Jubileumsutställningen vill dessutom betona vikten av kvalitativa konstutbildningar ute i landet; de kan ta dig långt ut i världen – och tillbaka.

Medverkande: Christina Tivemark, Marja Leena Sillanpää, Mattias Åkerfeldt, erika Nordkvist och Sebastian Nemeth. Fornby Folkhögskolas konstkurs startade i januari 1995 på gruvområdet i Falun och flyttades efter 11 år till Fornby Folkhögskola i Borlänge. Det är en grundläggande konstutbildning som bygger på ett gästlärarsystem och genom åren har närmare 30 konstnärer från hela landet undervisat på skolan.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
15 Jun
Lördag 15 jun 2019 13:00 BOMO - Borlänge Modern

Kontaktinformation

Bra att veta

Prisinformation
Fri entré
Webbsida
http://borlangemodern.se/kommande-utstallning/

Faciliteter och service

Speciella behov
Handikappvänligt

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ