Vernissage Arbete/Existens - Konsthallen MEKEN

Område: Smedjebacken
Kyrkogatan 12, 777 30 Smedjebacken (visa karta)
Arena/Plats: Konsthallen MEKEN
Kategori: Kultur och tradition
Datum: Onsdag 5 jun 2019

Konsthallen MEKENs utställning "Arbete/Existens" visar samtida konstverk som på vitt skilda vis behandlar arbetet och dess värde som livsinnehåll, gemenskap och framtidshopp.

Konsthallen MEKEN ligger intill Kolbäcksån i centrala Smedjebacken. Mitt i ett område av historisk bebyggelse och vägg i vägg med stålindustrin den växt fram ur. Genom åren har byggnaden formats för nya användningsområden och är idag en rå industrihall där betong, järnbalkar och rymd utgör resonansbotten för samtidens olika uttrycksformer.

En plats för nyskapande konstutställningar, kulturevenemang och kreativa möten. Konsthallen MEKEN är handikappvänligt. Det är enkelt att ta sig fram med rullstol och att det finns handikapptoalett i lokalen.

Sommarutställningens öppettider 7 juni - 11 augusti 2019
Tis-fre kl. 12:00-17:00 Lör-sön kl. 12:00-16:00
Vernissage 5 juni kl. 15:00-17:00
Stängt: 6,8 samt 21-22 juni 2019

Presentation av sommarutställningen 2019, Arbete/Existens
Vad är arbete? Slit, tvång eller lyckan i livet? Konsthallen MEKENs utställning "Arbete/Existens" visar samtida konstverk som på vitt skilda vis behandlar arbetet och dess värde som livsinnehåll, gemenskap och framtidshopp. Du får möta folkhemmets husmodersfilmer i en videovägg, Pixligt textila verk begrundar tiden och hantverkets värde. En installation berättar om arbetssökandes pratstunder under bastubad. Teckningar av en farmor blir en manifestation kring minne och stolthet. Handblåsta glasobjekt skildrar arbetskamrater i Orrefors hytta. En keramisk installation och film framkallar glömda tegelarbetares hårda verklighet, omsatt i händernas arbete med lera. Och viktiga frågor ställs om och om igen: vilka är vi? Hur lever vi våra liv, med eller utan arbete?

Medverkande konstnärer är Petra Hultman, Frida Klingberg, Anna Nordström, Pernilla Norrman, Rasmus Nossbring och Kateřina Šedá.

Arr: Konsthallen MEKEN

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
5 Jun
Onsdag 5 jun 2019 15:00 - 17:00 Konsthallen MEKEN

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0240-66 88 87
E-post
[email protected]

Bra att veta

Prisinformation
40 SEK.
Webbsida
http://www.mekensmedjebacken.se

Faciliteter och service

Speciella behov
Handikapparkering Handikapptoalett Handikappvänligt

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ