Utställning på Arkivhuset

Område: Smedjebacken
Nordlandervägen 5, 77730 Smedjebacken (visa karta)
Arena/Plats: Arkivhuset
Kategori: Kultur och tradition
Datum: Fredag 14 jun 2019

Sommarutställningen på Arkivhuset öppnar för säsongen. De unga konststudenterna Jessica Westerberg Beckmans, bröderna André Abrahamsson Kulturama och Axel Abrahamsson, Konstfack, båda från Ludvika, disponerar i sommar två rum i Arkivhuset. Ulla Zimmerman är målare, tecknare, skulptör och författare disponerar stora salen.

Arkivhuset är ett restaurerat stenhus från 1917 i vacker park. Stiftelsen Arkivbyggnaden i Smedjebacken ordnar varje sommar utställningar av samtida konst och andra kulturevenemang. I parken finns åtta skulpturer att beskåda och ett dussin sällsynta äppelträd från olika socknar i Dalarna - och så förstås de höga gamla ekarna, almarna och lindarna.

Öppettider 2019
14 juni-11 augusti: Tis-fre 12:00-18:00, Lör-sön 12:00-16:00. Mån, midsommarafton och midsommardagen stängt.

Presentation av 2019 års utställningar på Arkivhuset
De unga konststudenterna Jessica Westerberg Beckmans, bröderna André Abrahamsson Kulturama och Axel Abrahamsson, Konstfack, båda från Ludvika, disponerar i sommar två rum i Arkivhuset.
De är alla tre intresserade av gestaltande och skulpterad design. De arbetar gärna med lokala material som glas, betong och koppar i hantverksmässig produktion och vill skapa bruksföremål som samtidigt är konstobjekt. Drivkraften att ställa ut i Smedjebacken kommer delvis av en önskan att öppna ungdomars ögon för andra framtider och utvecklingsmöjligheter än de sedvanliga på bruksorter.

Ulla Zimmerman är målare, tecknare, skulptör och författare. Hon medverkade 2018 i minnesutställningen över Werner Aspenström med en stor triptyk och säger sig vara alldeles förälskad i Arkivhuset. Ulla har tagit examen vid Kungl. Konsthögskolan men har som dels telegrafist i handelsflottan, dels med arbete inom vården en intressant bakgrund.

Hon har fått en rad stipendier och är representerad på Moderna muséet och i kung Gustav VI Adolfs samling. Ulla är född på Djursholm men verksam i Ljung i Västra Götaland. Till sommaren disponerar hon stora salen i Arkivhuset.

Arkivhuset gaveln, Arkivhuset ek Foto: Chamnan Phiang-ngam

Arr: Stiftelsen Arkivbyggnaden i Smedjebacken

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
14 Jun
Fredag 14 jun 2019 12:00 - 18:00 Arkivhuset

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 072-018 19 18
E-post
[email protected]

Bra att veta

Prisinformation
Fri entré.
Webbsida
http://arkivhuset.net/

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ