Boneshaker Gravel Rally

Område: Säfsbyn - Fredriksberg
Kategori: Tävlingar och lopp
Datum: Fredag 6 sep 2019 - söndag 8 sep 2019

Här har du ett cykellopp som går på nästan 100 procent skogsvägar med flera olika distanser att välja mellan!

Boneshaker Gravel Rally är ett cykellopp som går på nästan 100 procent skogsvägar. Boneshaker är för dig som inte bara cyklar utför, i medvind på nysopad asfalt. Att cykla på skogsvägar är avgjort mer krävande än att cykla på asfalt.

Boneshaker går på noga utvalda vägar med underlag som oftast kräver full koncentration av cyklisten. Det finns två distanser att välja mellan både fredag och lördag. Du som cyklar de längre sträckorna knyter ihop helgen med ett backtempo på söndag förmiddag. Tidtagning sker med chip. Du kommer att cykla på vägar som bilarna har glömt, utmed vattendrag och sjöar i en natur som inte ber om ursäkt för sig.

Distanser:
Fredag - 32 eller 56 km,
Lördag - 65 eller 116 km.
Söndag - 2,8 km backtempo (för de som har cyklat de längre sträckorna).

Fredriksberg och skidresorten Säfsen i Sydvästra Dalarna ligger mitt i ingenstans och samtidigt mitt i Sverige. Det är en perfekt plats för utmanande gravelcykling med mil efter mil av ensliga skogsvägar. Här finns vackra och fantasieggande rester av gamla bruksmiljöer. Man kommer inte undan berättelserna om människor som hela sina liv slet hårt i skogarna och på bruken. På skyltar och i kartor ser man namn på byar och berg som avslöjar att många finnar har levt här.

Säfsens resort är ett utmärkt nav för ett cykellopp om inte hela familjen eller alla vänner har lust att cykla. Här kan man hyra kanot och vandra på välskyltade leder. Här kan man hyra mountainbike för att cykla på grusvägar eller på stigar av nästan alla tänkbara svårighetsgrader. Det finns även en BMX-bana, frisbeegolf, lekplatser, ett vildmarksspa och annat. Förutom fina stugor och en restaurang med en pub. Varför inte be dina vänner som inte cyklar att göra dig sällskap för en skön helg i naturen.

Säfsen Resort ger Boneshakers deltagare fina rabatter på boendet under helgen.

Boneshaker Gravel Rally arrangeras under tre dagar den första helgen i september 2019. Det finns en del sommar kvar även om morgnarna kan vara kyliga och dagarna är kortare än de har varit ett tag. Gör dessa sensommardagar i Bergslagen till en helg med gravelcykling och nya vänner!

Bonus!
Arrangör genomför detta arrangemang med ett tydligt hållbarhetsperspektiv. Välkomna att ta del av naturen samtidigt som avtrycket blir så svagt så att det knappt syns.

Arr: Boneshaker Gravel Rally arrangeras av Peter Tonér, Victoria Skoglund och Ola Lindgren

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
6 Sep
Fredag 6 sep 2019 10:00 Säfsbyn och Fredriksberg
7 Sep
Lördag 7 sep 2019 10:00 Säfsbyn och Fredriksberg
8 Sep
Söndag 8 sep 2019 10:00 Säfsbyn och Fredriksberg

Kontaktinformation

Mobilnummer
+46 070-520 50 65
Kontaktperson
Peter Tonér
E-post
[email protected]

Bra att veta

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ