Dansföreställning - Shapes

Område: Falun
Dalateatern, Teatergatan 1, 791 62 Falun (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Teater, föreställning, festival
Datum: Lördag 13 nov 2021

Med en underton av humor och med en kärlek till det enkla skapar Memory Wax magi av det vardagliga.

Shapes hyllar mötet mellan människor som en unik och värdefull händelse. Ett poetiskt verk som utforskar förhållandet mellan form och innehåll för att identifiera mönster, hitta mening och skapa relationer. Om livets ögonblick och dess oundvikliga transformation till något annat – former som ständigt byter skepnad. Hur påverkar vi människor varandra när vi alla har behov av både tillhörighet och frihet?

Med dansarnas intima samspel och okonstlade scenspråk är Shapes ett tillgängligt dansverk med förmågan att tilltala de flesta.

Memory Wax är ett etablerat danskompani med bas i Malmö. Sedan 16 år tillbaka producerar kompaniet föreställningar i Sverige och utomlands för alla åldersgrupper. Memory Wax strävar hela tiden efter att utveckla möjligheterna att få möta publiken och bredda intresset för modern dans genom att anordna workshops, arrangera festivaler och delta i internationella kulturutbyten.
Deras avskalade rörelsespråk präglas av humanism och drivs av en nyfikenhet av att undersöka och gestalta existensiella och filosofiska frågor. Med en underton av humor och med en kärlek till det enkla skapar de magi av det vardagliga.

”Vi har drivit vårt internationella samarbete med Danza Teatro Retazos sedan 2006. Tillsammans tillvaratar vi våra kompaniers olika kulturella och geografiska erfarenheter. Genom dansens fantastiska förmåga att kommunicera över kulturella gränser, möts vi i dansens globala språk för att hylla människans paradoxala varande och framtidens outforskade möjligheter.”

Memory Wax/Danza Teatro Retazos
Koreografi
Miguel Azcue

Dansare
Danys Barrera Gonzalez
Alina Ramirez Moro
Sheyla San Martin More Jón
Arian Gonzalez Fuentes
Katy Arias Rodriguez
Ernesto Leon Leyva

Foto Javier Garicia

Från 15 år.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
13 Nov
Lördag 13 nov 2021 19:00  

Kontaktinformation

Bra att veta

Prisinformation
200 SEK.
Webbsida
https://dalateatern.se/
Bed & Breakfast

Kopparstugans Bed & Breakfast

Avstånd: 352 meter
Kopparstugans Bed & Breakfast är centralt beläget mellan centrum och Falu Gruva. Här sover ni i nyligen renoverade rum med bekväma sängar bäddade med linnelakan och avnjuter morgonen med en till stor del ekologisk frukostbuffé.
Hotell & pensionat

Hotel Falun

Avstånd: 356 meter
Hotellet är ett familjärt hotell beläget mitt i centrum i kulturstaden Falun med gångavstånd till många av sevärdheterna staden har att erbjuda.
Hotell & pensionat

Clarion Collection Hotel Bergmästaren

Avstånd: 304 meter
Ett hemtrevligt och personligt hotell beläget mitt i turistregionen Dalarna och Världsarvsstaden Falun. Vi bjuder våra gäster på eftermiddagsfika & kvällsmat samt fritt internet. Hotellet ligger centralt beläget. Nära till järnvägs- och busstationen, shopping, kultur och natur.

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2021-10-14 09:12:32, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails