Sörjen som blev

Område: Säter
Järnvägsgatan 30, 783 31 Säter (Visa karta)
Arena/Plats: Folkets Hus, Säter
Kategori: Teater, föreställning, festival
Datum: Söndag 21 nov 2021
per vuxen

Från 325 SEK

Barnen från Finland, med namnskyltar runt halsen. De som kom till Sverige under kriget. Men vilka var de? Vad kände de? Och hur påverkade deras upplevelser kommande generationer? Anna Takanens pappa var ett av dessa finska krigsbarn, och i Sörjen som blev tar hon med oss på en omskakande resa i historien. I en intim och personlig föreställning nystar hon ömsint, långsamt och smärtsamt upp pappans familjehistoria, och det komplicerade i att vara ett krigsbarns barn. Är det så att krig aldrig lämnar en i fred? ”Det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Jag är den tredje generationen” säger Anna Takanen. Föreställningen är sprungen ur Anna Takanens succébok Sörjen som blev från 2019. En familjesaga över tre generationer.

Detta är en föreställning för alla som uppskattar en riktigt berörande berättelse, och även för alla som är intresserade av historia - detta är en del av vår gemensamma historia. Temat är angeläget för många, det finns dessutom idag nära 700 000 ättlingar till de finska krigsbarnen i Sverige.

”Det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Jag är den tredje generationen” säger Anna Takanen.

Denna föreställning berör, väcker tankar, känslor och intresse. Därför erbjuds samtal mellan Anna och publiken efter paus.

Under sina nästan 30 år inom teatervärlden har Anna Takanen skådespelat, regisserat och arbetat som teaterchef på Göteborgs Stadsteater samt på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Den 2 augusti 2020 sommarpratade hon i Sveriges Radio. Sörjen som blev regisseras av Mikaela Hasán, konstnärlig ledare för DuvTeatern i Helsingfors, som bland annat har regisserat på Finlands Nationalteater.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
21 Nov
Söndag 21 nov 2021 19:00 - 21:00 Folkets Hus, Säter

Bra att veta

Prisinformation
Vuxen 325 SEK, Pensionär/Scenpass 285 SEK, Ungdom 175 SEK
Vandrarhem

Hedemoravandrarhem

Avstånd: 14,9 km
Helårsöppet, 38 bäddar, plats för extrabäddar. 19 rum internetaccess. 1 rum för husdjur, med egen ingång. Självhushåll. Frukostkorg kan beställas senast dagen innan kl 12.00. Nyrenoverade rum. Följ oss på Facebook: Hedemoravandrarhem.
Hotell & pensionat

Säters Stadshotell

Avstånd: 851 meter
Detta hotell är inrymt i en 1600-talsbyggnad i Säters centrum. Rummen har TV och eget badrum med dusch. Hotellet ligger 25 minuter från Romme Alpin. För avkoppling finns bastu och en mysig innergård med sittmöbler. Mat och dryck är viktigt, restaurangen skall vara ”traditionellt modern”. Gamla klassiker som varvas med moderna inslag. Mat och dryck i kombination är viktigt, därför erbjuds du ett stort utbud av öl och vin.
Bed & Breakfast

Torsångs Café

Avstånd: 16,9 km
I idyllen Torsång hittar ni Dalarnas äldsta café. Trevlig och nyrenoverad lägenhet/ konferenslokal ovanpå ett av Dalarnas äldsta café. Ca 70 m2 , 4 bäddar i 2 stora bäddsoffor à 140 cm,, bastu med fönster ut mot älven.+ extrabädd. Ca 8 km från Borlänge

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2021-09-17 19:09:50, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails