Vildmarksupplevelse i Fryksås

Område: Fryksås/Grönklitt
Fryksås 252, 794 90 Orsa (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Sport & friluftsliv
Datum: Torsdag 23 sep 2021

Upplev äventyr i vildmarken med uppbackat boende i genuin fäbodmiljö vid Finngården 23-26 september. Om man inte vill övernatta i naturen en natt, finns fäboden i närheten. Vandring med upplevelser och övernattning i natursköna omgivningar. Hela långhelgen deltar vildmarksguiden Kerstin Bengtsson. Anmälan till kerstin-bengtsson1@hotmail.com, 073-2636946. Boendet bokas separat via www.visitdalarna.se eller 070-582 13 82 Finngården, ingår ej i priset. Totala gruppen måste vara minst 4 st.

Torsdag: Ankomst till Fryksås på eftermiddag/kväll med incheckning. Informationsträff 19.30.

Fredag: Utfärd till finnmarken där vi utan karta och kompass övar på att navigera oss med hjälp av naturen och vandrar i terräng (delvis mycket blöt) till ett naturreservat där vi får ta del av flora och fauna, badar i vilt forsande vatten och avnjuter en lätt lunch.
Middag lagas i fäbodstugan eller så finns möjlighet att laga mat gemensamt över öppen eld. Möjlighet finns att testa att sova en natt utanför fäbodstugan under gemensam tarp (med rekommenderat avstånd) eller i eget tält.
Lördag: Kl 10 ger vi oss upp i skogen bakom fäbodarna och lär oss om ätliga och användbara växter och samlar material för att bygga överlevnadsskydd. Vi hjälps åt att bygga skydd och varvar detta med olika medvetenhets och naturkontakts övningar. Vi lagar mat på stenåldersvis och de som vill får prova att sova i överlevnadskydd under natten, alternativt under tarp/tält eller i fäbodstuga.
Söndag: Under förmiddagen finns guiden tillgänglig och pratar kring att leva och överleva i naturen och svarar på frågor över en kopp te på vilda växter. Utcheckning och hemfärd

Utrustning: Information om en packlista som man behöver, särskilt de som vill sova ute, ges ut specifikt till de som bokat. Meddela gärna eventuella matallergier i god tid.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
23 Sep
Torsdag 23 sep 2021 18:00  

Kontaktinformation

Mobilnummer
+46 073- 263 69 46

Bra att veta

Prisinformation
2500 SEK
Stugby

Fryksås Fäbodstugor - Finngården

Avstånd: 27 meter
Stugor för självhushåll i Fäboden Fryksås, som är ett vackert, högt beläget område med storslagen utsikt och en enastående fin natur med vildmarken inpå knuten. Närhet till stort utbud av aktiviteter, vandringsleder, skidspår, liftsystem, restauranger och Björn/Rovdjurspark med bl.a. världens största isbjörnsanläggning!
Hotell & pensionat

Fryksås Hotell & Gestgifveri

Avstånd: 199 meter
Fryksås Hotell - en upplevelse utöver det vanliga. Hotellet finns i en av Sveriges äldsta och största fäbodmiljöer, en historisk plats 10 km utanför Orsa i Dalarna, med en hänförande utsikt över Orsasjön och Siljan.
Hotell, Stugby, Camping & Eventlogi

Smidgården i Fryksås

Avstånd: 110 meter
Smidgården i Fryksås ligger högt beläget 12km norr om Orsa, i en sydsluttning med utsikt över Orsasjön och Siljan och de blå bergen. På Smidgården finns ett fäbodspa samt under turistsäsong café och restaurang. Konferenser och middagar för grupper kan ordnas på beställning.

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2021-09-17 19:09:50, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails