Familjedag med Kråkspark

Område: Rättvik
Sjurbergsvägen 3, 79532 Rättvik (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Teater, föreställning, festival
Datum: Torsdag 29 jul 2021

Välkomna till en dag på Rättviks Gammelgård för hela familjen! Nyfiket bjuder in till barnteater, pyssel och målarworkshop - på havets botten!

kl 13 Målarworkshop ”Vem vaktar skatten?” med Julia Hellgren
En skapande workshop där man funderar över allt som kan finnas i det stora blå havet. Vi använder oss av vattenfärg och andra material för att skapa olika varelser och väsen som vaktar den bortglömda skattkistan.

kl 14 Barnföreställningen “Den lilla och havet” med Kråkspark
Havet, det stora havet. Lugnande och skrämmande, evigt och ändligt. Och så barnet, det lilla barnet. Förundrat och utforskande, sökande och hemmakär. Under upplevelseföreställningen ”Den lilla och havet” får det lilla barnet utforska det stora havet inuti ett magiskt tält. I denna lekfullt busiga och lagom allvarliga musiksaga för de allra yngsta, får vi lyssna, känn och titta på havet. Med dragspelets botten, flytande texter, porlande rytmer och böljande rörelser får vi följa med på en resa ut på både djupt och grunt vatten, allt iscensatt innanför tältdukar. ”Den lilla och havet” är en fri tolkning och omarbetning av Ernest Hemingways romanklassiker The old man and the sea. Musiken är nyskriven och har sin grund i folkmusik och visa. Genom återkommande melodifragment och omfamnande ljudlandskap skapas ett tryggt och magiskt rum där havet och dess invånare får liv.

------------------------------
ENTRÉ
Gratis för barn under 12
Övriga: 80 kr

Biljett köps i förväg online på billetto.se/nyfiket. OBS: Biljettförsäljningen online stänger fyra timmar innan konserten. Ett begränsat antal biljetter finns att köpa på plats i kafékassan två timmar innan konserten börjar.
------------------------------

Konserten äger rum inomhus under Sturladus mäktiga bjälkar och miljön på Gammelgården är en upplevelse i sig. Smörgåsar, hembakat fika, glass och kaffe finns till försäljning i kaféet (som stänger kl 17). Lunchservering mellan 12-15.

Sommarens evenemang på Nyfiket är möjliga tack vare Studiefrämjandet Dalarna, Rättviks kommun, Folkmusikens hus, Kulturrådet, Folk You, Film i Dalarna, Nordiska ministerrådet och Rättviks hembygdsförening.

Samtliga evenemang Nyfiket arrangerar följer restriktionerna i samband med Covid-19. Mer information finns på www.kafenyfiket.se. Du som har luftvägssymtom ska stanna hemma från evenemangen.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
29 Jul
Torsdag 29 jul 2021 12:00 - 16:00  

Kontaktinformation

Bra att veta

Stugby

Rättviks Golfby, Rättvik

Avstånd: 960 meter
Stugbyn består av 15 lägenheter á 38 kvm med plats för fyra pers/lgh, samt pentry, toa, dusch, TV och uteplats med utsikt mot hål 10. Reducerad greenfee för våra stuggäster.
Bed & Breakfast

Bed and Breakfast Fyra Hästar

Avstånd: 1 km
Ett trevligt boende med 15 minuters promenad till centrum och ett stenkast från Siljans strand . Rummen är inredda i sobra färger med dusch och toalett och har nyligen genomgått en större renovering. Du har egen ingång och tillgång till uteplats med gott om möjlighet att sitta utomhus. Din bil parkerar du säkert och tryggt framför dörren till ditt rum. Det finns gemensamma kök med tillgång till kyl och frys.
Hotell & pensionat

Stiftsgården Rättvik

Avstånd: 322 meter
Hotell och lägergård. Stiftsgården Rättvik ligger vackert belägen vid Siljan strand, endast 15 minuters promenadväg från Rättviks centrum. Till gården hör en egen badplats med brygga och strand, dessutom finns lekplats, fotbolls-, volleyboll- och bouleplan såväl som stora grönytor för lek och gemenskap.

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2021-07-22 10:48:21, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails