Sara Parkman och Hampus Norén

Område: Rättvik
Sjurbergsvägen 3, 79532 Rättvik (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Musik & nöje
Datum: Tisdag 6 jul 2021

En konsert på Rättviks Gammelgård. Nyfiket har äran att presentera Sara Parkman och Hampus Norén.

Sara Parkman är folkmusiker, kompositör, tredje generationens prästbarn, violinist och aktivist. Hennes andra soloalbum, Vesper, är skapat tillsammans med kompanjonen Hampus Norén, och handlar om inre rum, tvivel och det radikala i att tro på någonting. Vad finner vi när vi rotar i det egna arven, och förstår att det inte går att vara kulturellt neutral? Genom Vesper gräver Sara där hon och hennes förmödrar och fäder stått - nära kyrkan. Kristendomen har funnits i släkten Parkman sedan flera generationer tillbaka, på samma sätt som solidariteten funnits där. Det är de kulturella såväl som musikaliska arven som här utforskas och tolkas genom distade tramporglar, minimalism och evighetspolskor.

Vesper är och ger eko över generationsgränser, nationsgränser, trosgränser. Vesper är hjärtat som växer när "du måste finnas" allsjungs på Rågsveds karaoke. Vesper går dit det känns. Vesper är poesi, tryggheten, hemmahamnen.

------------------------------
ENTRÉ
Ordinarie pris: 150 kr
Reducerat pris: 100 kr
Gratis för barn under 12 år

Biljett köps i förväg online på billetto.se/nyfiket. OBS: Biljettförsäljningen online stänger fyra timmar innan konserten. Ett begränsat antal biljetter finns att köpa på plats i kafékassan två timmar innan konserten börjar.
------------------------------

Konserten äger rum inomhus under Sturladus mäktiga bjälkar och miljön på Gammelgården är en upplevelse i sig. Smörgåsar, hembakat fika, glass och kaffe finns till försäljning i kaféet (som stänger kl 17). Vi serverar lunch mellan 12-15.

Sommarens evenemang på Nyfiket är möjliga tack vare Studiefrämjandet Dalarna, Rättviks kommun, Folkmusikens hus, Kulturrådet, Folk You, Film i Dalarna, Nordiska ministerrådet och Rättviks hembygdsförening.

Samtliga evenemang vi arrangerar följer restriktionerna i samband med Covid-19. Mer information finns på www.kafenyfiket.se. Du som har luftvägssymtom ska stanna hemma från evenemangen.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
6 Jul
Tisdag 6 jul 2021 20:00 - 22:00  

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0730596426
E-post
hej@nyfiket.se

Bra att veta

Bed & Breakfast

Bed and Breakfast Fyra Hästar

Avstånd: 1 km
Ett trevligt boende med 15 minuters promenad till centrum och ett stenkast från Siljans strand . Rummen är inredda i sobra färger med dusch och toalett och har nyligen genomgått en större renovering. Du har egen ingång och tillgång till uteplats med gott om möjlighet att sitta utomhus. Din bil parkerar du säkert och tryggt framför dörren till ditt rum. Det finns gemensamma kök med tillgång till kyl och frys.
Stugby

Rättviks Golfby, Rättvik

Avstånd: 960 meter
Stugbyn består av 15 lägenheter á 38 kvm med plats för fyra pers/lgh, samt pentry, toa, dusch, TV och uteplats med utsikt mot hål 10. Reducerad greenfee för våra stuggäster.
Hotell & pensionat

Stiftsgården Rättvik

Avstånd: 322 meter
Hotell och lägergård. Stiftsgården Rättvik ligger vackert belägen vid Siljan strand, endast 15 minuters promenadväg från Rättviks centrum. Till gården hör en egen badplats med brygga och strand, dessutom finns lekplats, fotbolls-, volleyboll- och bouleplan såväl som stora grönytor för lek och gemenskap.

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2021-06-14 17:38:03, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails