Konsert med The Ethnotes och filmvisning "Från Nairobi till Rättvik"

Område: Rättvik
Sjurbergsvägen 3, 79532 Rättvik (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Musik & nöje
Datum: Torsdag 8 jul 2021

En konsert och en filmvisning i världsmusiklägrets Ethnos tecken! Som en del av Stämmoveckan har Nyfiket i samarbete med Folkmusikens Hus har äran att presentera The Ethnotes följt av en visning av dokumentärfilmen “Från Nairobi till Rättvik".

Kl 14 The Ethnotes
Visst är det trist att det inte blir något Ethno i år? Osäkerheten kring pandemin sätter käppar i hjulet – men Ethnos sex ledare kommer för att spela, kanske med någon gammal ethnodeltagare som gäst? Anna Gustavsson, nyckelharpa, Natasja Dluzewska, fiol, Sofia Tåhlin, slagverk, Daniel Reid, saxofon, Dave Gray, dragspel och Ian Carr, gitarr – denna gång under namnet ”The Ethnotes”!

Kl 15 “Från Nairobi till Rättvik” (1h 17min)
Dokumentär om de tre unga kvinnliga kenyanska musikerna Elizabeth, Nannah och Fatiyah som för första gången deltar i folk- och världsmusiklägret Ethno i Rättvik. Vi följer tjejerna på hemmaplan i Nairobi, Kenya, när de repeterar inför lägret, ända till Rättvik och mötet där med hundra unga musikerna från hela världen. Filmen är en samproduktion mellan Macondo Media och Folkmusikens Hus, med stöd av Film i Dalarna.

Regi: Fredrik Caresten
Foto: Fredrik Caresten, Martin Eriksson, Jonatan Strömberg
Ljud: Jona Hammarström, Helen Hess
Klippning & ljudmix: Fredrik Caresten

------------------------------
ENTRÉ
Fritt inträde, med då vi har ett begränsat antal platser behöver du ändå boka en biljett i förväg online på billetto.se/nyfiket. OBS: Biljettförsäljningen online stänger fyra timmar innan konserten. Ett begränsat antal biljetter finns att boka på plats i kafékassan två timmar innan konserten börjar.
------------------------------


Konserten och filmvisningen äger rum inomhus under Sturladus mäktiga bjälkar och miljön på Gammelgården är en upplevelse i sig. Smörgåsar, hembakat fika, glass och kaffe finns till försäljning i kaféet (som stänger kl 17). Vi serverar lunch mellan 12-15.

Sommarens evenemang på Nyfiket är möjliga tack vare Studiefrämjandet Dalarna, Rättviks kommun, Folkmusikens hus, Kulturrådet, Folk You, Film i Dalarna, Nordiska ministerrådet och Rättviks hembygdsförening.

Samtliga evenemang vi arrangerar följer restriktionerna i samband med Covid-19. Mer information finns på www.kafenyfiket.se. Du som har luftvägssymtom ska stanna hemma från evenemangen.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
8 Jul
Torsdag 8 jul 2021 14:00 - 16:00  

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0730596426
E-post
hej@nyfiket.se

Bra att veta

Stugby

Rättviks Golfby, Rättvik

Avstånd: 960 meter
Stugbyn består av 15 lägenheter á 38 kvm med plats för fyra pers/lgh, samt pentry, toa, dusch, TV och uteplats med utsikt mot hål 10. Reducerad greenfee för våra stuggäster.
Bed & Breakfast

Bed and Breakfast Fyra Hästar

Avstånd: 1 km
Ett trevligt boende med 15 minuters promenad till centrum och ett stenkast från Siljans strand . Rummen är inredda i sobra färger med dusch och toalett och har nyligen genomgått en större renovering. Du har egen ingång och tillgång till uteplats med gott om möjlighet att sitta utomhus. Din bil parkerar du säkert och tryggt framför dörren till ditt rum. Det finns gemensamma kök med tillgång till kyl och frys.
Hotell & pensionat

Stiftsgården Rättvik

Avstånd: 322 meter
Hotell och lägergård. Stiftsgården Rättvik ligger vackert belägen vid Siljan strand, endast 15 minuters promenadväg från Rättviks centrum. Till gården hör en egen badplats med brygga och strand, dessutom finns lekplats, fotbolls-, volleyboll- och bouleplan såväl som stora grönytor för lek och gemenskap.

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2021-06-14 17:38:03, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails