Guidad visning: Fleråriga grönsaker och skogsträdgård på förskola

Område: Stjärnsund
Arena/Plats:
Kategori: Föreläsning, kurs
Datum: Lördag 26 jun 2021

På denna vandring gläntas det på dörren till de fleråriga grönsakernas värld.

Fleråriga grönsaker är ätbara växter som växer upp på samma plats år efter år. Eftersom fleråriga grönsaker har permanenta rotsystem är de bra för miljön genom att de minskar näringsläckage, lagrar kol och gynnar biologisk mångfald både över och under jord. De är också väldigt näringsrika och har spännande smaker. Några exempel på fleråriga grönsaker som bjuder på nya smakupplevelser är funkia, löparfetblad, piplök, strandkål och svartrotens blad. På denna vandring får du bekanta dig med dessa och många andra fleråriga grönsaker.

Besöket inkluderar även Stjärnsunds förskola för att se förskolegården som prunkar av ätbart. Här har barnen varit delaktiga i att skapa en skogsträdgårdsinspirerad lekmiljö. Här växer allt från jordgubbar och mynta till plommon, mullbär och valnöt. Du får ta del av tänket bakom planteringarna och hur växterna integreras i den pedagogiska verksamheten.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
26 Jun
Lördag 26 jun 2021 13:30 - 15:00  

Kontaktinformation

Kontaktperson
Martin Gustafsson
E-post
martin.s.gustafsson@gmail.com

Bra att vetaBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2021-06-14 17:38:03, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails