Sommarpubar på Stjernsund Brygghus 2021

Område: Stjärnsund
Arena/Plats: Stjernsunds Brygghus
Kategori: Mat
Datum: Lördag 26 jun 2021 - lördag 31 jul 2021

Brygghuset ligger i Stjärnsund, i hjärtat av Dalarna. I ett gammalt och kulturmärkt industrihus bryggs det öl med hög kvalitet – på ett hållbart sätt. För Stjernsunds Brygghus är det lokala engagemanget viktigt, och brygghuset samarbetar gärna med aktörer i bygden. Välkommen till deras sommarpubar under sommaren!

Sommarpubar
Under sommaren kommer Stjernsund Brygghus att köra sommarpubar i Brygghuset.
Betalningssätt är kort eller swish, inga kontanter.

Från industrihus till brygghus
Mitt i Stjärnsund låg en gammal transformatorbyggnad som höll på att förfalla. Det var när bryggarna Per och Peter hittade den som deras bryggardröm blev verklighet. Nyckeln till att starta bryggeri var att hitta rätt lokal, som skulle passa för deras verksamhet. Nu väcker de nytt liv i den gamla byggnaden. Invändigt byggdes det om helt, men utvändigt renoverar de varsamt – som man måste göra med kulturmärkta hus. Stjernsund brygghus är glada över att få ta hand om och omvandla ett kulturarv till ett modernt brygghus.

Högklassig utrustning
Eftersom de sätter kvaliteten främst, har de investerat i en bryggaranläggning av riktigt hög klass. Automatisk buteljering och möjlighet att filtrera ölen, gör att både hållbarhet och smak blir bättre. För dem är det viktigt att garantera och säkerställa en jämn kvalitet över tid. Köper man en ölsort av Stjernsund Brygghus först i maj och sedan i december – ja då ska det smaka likadant.

Mitt i Stjärnsund
Att Stjernsunds brygghus skulle ligga i Stjärnsund var en självklarhet. Det är här bryggarna Per och Peter bor, och de vill bidra till att göra bygden ännu mer levande. Ölbryggning finns också som en tradition här. Förr bryggde man öl på herrgårdarna, och det har funnits humleodlingar på närliggande kloster. För dem är det lokala engagemanget viktigt, och de samarbetar därför gärna med aktörer i bygden.

Ölet
Att brygga öl är nästan som att baka. Med få ingredienser kan man nå oändlig variation. Stjernsund Brygghus brygger god öl utan att krångla till det, med jämn kvalitet över tid.

Alltid ekologisk
Öl bryggs med fyra ingredienser – malt, vatten, humle och jäst. All öl bryggs på ekologiska råvaror och de är noggranna med att välja ut malt och humle av högsta kvalitet till deras öl. Peter & Per drömmer också om att i framtiden kunna skörda egen humle från fälten runt brygghuset i Stjärnsund. Närodlat på riktigt.

Med karaktär från Stjärnsund
Brygghusets öl har sitt ursprung i Stjärnsund. Polhem, Emerentia, Cronstedt och Stierncrona är alla historiska personer som verkade i bygden på 1700-talet. Med sina gärningar har de lämnat spår som finns kvar i orten än idag – 300 år senare. Stjärnsund har länge varit en plats för idéer, hantverk och förädling. Den traditionen tar Stjernsund Brygghus fasta på när de skapar sitt öl.

Här hittar ni deras öl
Brygghusets öl finns på utvalda restauranger samt på Systembolaget i Hedemora och Hofors. Från 1 oktober 2018 kan de också beställas i Systembolagets beställningssortiment.

Välkomna till Stjernsund Brygghus för visning eller provsmakning!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
26 Jun
Lördag 26 jun 2021 16:00 - 20:00 Stjernsunds Brygghus
2 Jul
Fredag 2 jul 2021 16:00 - 20:00 Stjernsunds Brygghus
3 Jul
Lördag 3 jul 2021 16:00 - 20:00 Stjernsunds Brygghus
9 Jul
Fredag 9 jul 2021 16:00 - 20:00 Stjernsunds Brygghus

Kontaktinformation

Telefonnummer
46 070-677 65 80
Mobilnummer
46 070-210 20 32
Telefonnummer (Bokning)
+46 070-2102032
E-post
info@stjernsundbrygghus.se

Bra att veta

Åldersgräns
Åldersgräns 18
Webbsida
https://stjernsundbrygghus.se/
Evenemangslänk
https://www.facebook.com/stjernsundbrygghus/
Bed & Breakfast

Anne-Ro

Avstånd: 7,2 km
Sommaridyll med sjö, kohagar, smultronställen och "mormors kök". Här hittar du en miljö som du kanske känner igen från din barndom. Bastu, med panoramautsikt vid sjön.
Hotell & pensionat

Långshyttans Brukshotell

Avstånd: 9,6 km
Hotellet ligger vacker beläget i en grönskande engelsk park med handgrävda kanaler mitt i en levande bruksort med fina cykel-och vandringsleder inpå knuten. Maten som serveras i restaurangen lagas av noga utvalda råvaror från lokal producenter i så hög grad som möjligt.
Stugby

Stjärnsundsvärden

Avstånd: 6,1 km
Liten mysig stuga vid sjön Skysslingens strand där du kan låta tiden stanna och med gott samvete stänga av mobilen, för här finns varken el eller rinnande vatten. Däremot en ljuvlig utsikt över sjön som kan utforskas med stugans tillhörande båt och kanot. Från Skysslingen kan du ro eller paddla vidare ut i sjön Grycken där det finns flera små holmar att utforska. Vill du vandra eller cykla finns bland annat pråmleden precis utanför stugknuten.

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2021-06-14 17:38:03, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails