Guidad visning: Mångfaldsträdgården & Permakultur

Område: Stjärnsund
Bruksallén 16, 77674 Stjärnsund (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Föreläsning, kurs
Datum: Lördag 21 aug 2021

Från 200 SEK

Kom på en vandring genom den vilda skogsträdgården Mångfaldsträdgården i Stjärnsund! Guider berättar även om föreningen Permakultur Stjärnsund och hur det tänks kring permakulturinspirerade lösningar för hållbarhet och självhushållning.

Du får bekanta dig med många fleråriga växter såsom frukt- och nötträd och bärbuskar varav många är ovanliga i vårt klimat (zon 4), som mullbär, storfruktig hassel och koreansk berberis. Det presenteras en mångfald av olika fleråriga grönsaker, en del som går att smaka på och du får se och höra om småhus på hjul, utekök, fladdermöss, vilda och tama bin och humlor, insektshotell, damm och permakulturbibliotek. OBS innehållet på vandringen varierar en del beroende på vem av oss det är som guidar.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
21 Aug
Lördag 21 aug 2021 10:30 - 12:00  

Kontaktinformation

Kontaktperson
Annevi Sjöberg
E-post
annevi.lakemountain@gmail.com

Bra att veta

Hotell & pensionat

Långshyttans Brukshotell

Avstånd: 9,4 km
Hotellet ligger vacker beläget i en grönskande engelsk park med handgrävda kanaler mitt i en levande bruksort med fina cykel-och vandringsleder inpå knuten. Maten som serveras i restaurangen lagas av noga utvalda råvaror från lokal producenter i så hög grad som möjligt.
Bed & Breakfast

Anne-Ro

Avstånd: 7,4 km
Sommaridyll med sjö, kohagar, smultronställen och "mormors kök". Här hittar du en miljö som du kanske känner igen från din barndom. Bastu, med panoramautsikt vid sjön.
Stugby

Stjärnsundsvärden

Avstånd: 5,8 km
Liten mysig stuga vid sjön Skysslingens strand där du kan låta tiden stanna och med gott samvete stänga av mobilen, för här finns varken el eller rinnande vatten. Däremot en ljuvlig utsikt över sjön som kan utforskas med stugans tillhörande båt och kanot. Från Skysslingen kan du ro eller paddla vidare ut i sjön Grycken där det finns flera små holmar att utforska. Vill du vandra eller cykla finns bland annat pråmleden precis utanför stugknuten.

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2021-06-14 17:38:03, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails