Orange the world - 16 dagar mot könsbaserat våld

Område: Ludvika
Arena/Plats: Ludvika
Kategori: Föreläsning, kurs, Mässa & marknad
Datum: Onsdag 25 nov 2020

Därför lyser Krafttanken och Sädesmagasinet i Ludvika orange mellan 25 november och 10 december! Den internationella kvinnoföreningen Zonta i Ludvika-Smedjebacken uppmärksammar den FN stödda kampanjen "16 dagar mot könsbaserat våld" genom att lysa upp Krafttanken och Sädesmagasinet i Ludvika i färgen orange.

Den 25 november är det både FN:s internationella dag för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor samt ”orange day", då färgen orange används för att signalera ett ställningstagande mot våldet och stöd för allt arbete för att stoppa mäns våld mot kvinnor och flickor. Det är också startdatumet för hela 16 dagars kampanjen som avslutas den 10 december på FN:s Internationella dag för mänskliga rättigheter.

Under hela 16 dagars perioden kommer det även att finnas en utställning i skyltfönstret till fd Yngves skor i Gallerian, Ludvika som visar våldssituationen för flickor och kvinnor i Ludvika och Smedjebacken.

Under den här perioden kommer Ludvika-Smedjebackens Zontaklubb också att erbjuda ett digitalt arrangemang, den 8 december, med information om vad som görs för att förbättra kvinnors ställning i världen samt att man kommer att få ta del av en ung kvinnas berättelse om hur hon hamnade i en relation av våld och hur hon lyckades bryta sig loss. Mer information om arrangemanget kommer senare.

Kontaktinformation

Mobilnummer
+46 070-3784438
Kontaktperson
Maria Sjödin
E-post
maria.sjodin@gmail.com

Bra att veta

Camping

Räfsnäsgården och Ludvika Camping

Avstånd: 5,7 km
Räfsnäsgården och Ludvika Camping ligger vacker beläget vid sjön Haggen ca 4 km från Ludvika och bara 2 km från Hagge Golfbana.
Vandrarhem

Stora Brunnsvik

Avstånd: 6,6 km
Brunnsvik är en liten by beläget cirka sju kilometer norr om Ludvika centrum och området, som är en gammal folkhögskola, ligger vackert i en södersluttning med fin sjöutsikt över sjön Väsman. Här finns 46 bäddar fördelade på 30 rum. Det finns 16 dubbelrum och 14 enkelrum, alla med egen dusch och toalett. Matsal, pentry och TV-rum är gemensamt för alla boende. Rummen är endast tillgängliga för studenter, föreningar eller kursdeltagare.
Hotell & pensionat

Best Western Grand Hotel Elektra

Avstånd: 321 meter
Välkommen till Ludvikas största hotell och stadens enda fullserviceanläggning som har 4 stjärnor. Vi har en populär restaurang "Bistron" samt vår bar "LOBBYN" som är en mötesplats för våra gäster likväl som för lokalbefolkningen. Centralt i Ludvika.

I närheten av



Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Build: 2020-11-23 18:15:40, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails