Söderlind-Hellkvist Organ Jazz Project

Område: Ludvika
Kategori: Musik & nöje
Datum: Onsdag 4 nov 2020

Erik Söderlind - gitarr, Andreas Hellkvist - hammondorgel och Chris Montgomery - trummor bjuder på hårdsvängande orgeljazz. Tre jazzmusiker i samma generation, var och en med en stark personlig röst på sina respektive instrument. Erik Söderlind räknas som en av landets absolut bästa gitarrister och beskrivs bland annat som "ett fenomen med ett unikt sätt att spela och en mycket personlig ton".

En gemensam nämnare hos alla tre är kärleken till den orgeljazz som gjordes populär på 50- och framförallt 60-talet med förgrundsgestalter som Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Jack McDuff och Kjell Öhman från Sverige. Detta är ett projekt som är en hyllning till dem.

Musikaliskt är soundet av den klassiska sättningen orgel-gitarr-trummor och repertoaren är hämtad från genrens guldålder. Med det driv och råsväng som bidrog till att popularisera stilen och med den individuella finessen som sätter pricken över i. Orgeljazz helt enkelt.

Arrangör: Ludvika jazzklubb i samarbete med ABF

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
4 Nov
Onsdag 4 nov 2020 19:00 - 21:00 Restaurang Gallerian (fd New Dhaka)

Bra att veta

Prisinformation
Entré: 150 SEK. Medlem Ludvika Jazzklubb: 100 SEK. Ungdom under 25 år: Fri entré.
Webbsida
http://www.ludvikajazz.se

Faciliteter och service

Speciella behov
Handikapptoalett Handikappvänligt  


Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Build: 2020-10-21 12:39:14, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails