Sångsystrar Sandén - Bodén - Grundström

Område: Ludvika
Arena/Plats: Folkets Hus, Ludvika
Kategori: Musik & nöje
Datum: Söndag 27 sep 2020

Sofia Sandén från Leksand och Ulrika Bodén från Helgum hör till två av Sveriges främsta folksångerskor. Deras uttrycksfulla stämsång har hörts både i duo och i populära gruppen Ranarim. Patrik Grundström från Härnösand skänker djup och driv till musiken med kontrabas och akustisk bas.

På senare år har de utmejslat sina egna uttryck och solokarriärer men är nu åter lyckligt förenade i sin duo! Rösterna flätar och slingrar sig obehindrat genom vackert ornamenterade folksånger. Klangerna är både kärva och ljuva, med särskild kärlek till rytmen och de berättande texterna.

Sofia blev region Dalarnas kulturpristagare 2019.
Motiveringen löd: Sångerska som med lekfullhet och glödande scennärvaro får oss att lyssna och beröras. Likt ett skogsrå meed stadiga kängor ger hon röst och styrka åt den folkliga musikgenren och väjer inte för otrampade stigar. Nu tillsammans med Ulrika Bodén, Ångermanland osm med sin skira och kraftfulla röst anlitas som solist och med de projekt som hon själv driver. Hon skriver också egen musik och sångtexter.

Patrik, Härnösand har jobbat med otaliga artister (Magnus Carlson, Helen Sjöholm, Tomas Ledin, Lill Lindfors för att nämna några. Han har gjort produktioner med allt från opera till revy och modern dans och turnerat världen runt.

Arrangör följer de rekommendationer som finns vilket gör att de säljer just nu endast 40 biljetter.
Medlemmar i Föreningen Dans och Folkton och de som blir medlemmar har förtur fram till 13 sept.

För bokning av biljett maila: dansofolkton@outlook.com
Biljett är giltig när Du fått bekräftelse. Fika serveras på bordet där Du sitter.
Eventuella överblivna biljetter säljs på plats före konserten.

Arrangör: Dans & Folkton i samarbete med Bilda och Folkmusikens hus

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Sep
Söndag 27 sep 2020 16:00 - 17:15 Folkets Hus, Ludvika

Kontaktinformation

Mobilnummer
+46 070-798 81 51
Kontaktperson
Brita Ström
E-post
dansofolkton@outlook.com

Bra att veta

Prisinformation
180 SEK inklusive fika. Medlem i Föreningen Dans & Folkton och Studerande: 100 SEK inklusive fika. Meddela i förväg eventuell specialfika.
Webbsida
http://www.dansofolkton.se/

Faciliteter och service

Speciella behov
Framkomlighet för synskadade Handikapparkering Handikapptoalett
Handikappvänligt    
Vandrarhem

Stora Brunnsvik

Avstånd: 6,7 km
Brunnsvik är en liten by beläget cirka sju kilometer norr om Ludvika centrum och området, som är en gammal folkhögskola, ligger vackert i en södersluttning med fin sjöutsikt över sjön Väsman. Här finns 46 bäddar fördelade på 30 rum. Det finns 16 dubbelrum och 14 enkelrum, alla med egen dusch och toalett. Matsal, pentry och TV-rum är gemensamt för alla boende. Rummen är endast tillgängliga för studenter, föreningar eller kursdeltagare, ej privatpersoner.
Hotell & pensionat

Best Western Grand Hotel Elektra

Avstånd: 132 meter
Välkommen till Ludvikas största hotell och stadens enda fullserviceanläggning som har 4 stjärnor. Vi har en populär restaurang "Bistron" samt vår bar "LOBBYN" som är en mötesplats för våra gäster likväl som för lokalbefolkningen. Centralt i Ludvika.
Camping

Räfsnäsgården och Ludvika Camping

Avstånd: 5,5 km
Räfsnäsgården och Ludvika Camping ligger vacker beläget vid sjön Haggen ca 4 km från Ludvika och bara 2 km från Hagge Golfbana.

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Build: 2020-08-28 17:01:56, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails