Det gröna Apotekets möjligheter

Område: Falun
Arena/Plats: Dössberget
Kategori: Föreläsning, kurs
Datum: Tisdag 11 aug 2020

Marie-Louise Eklöf, Inspira Stockholm, föreläser om hur man kan använda sig av växter man har runt knuten. Hon är en av de främsta specialisterna på terapeutisk användning av vilda örter. Marie-Louise Eklöf kommer att guida er in i hur ni bäst kan använda er av det gröna apoteket, naturen.

Hon sveper med penseln över historiens vingslag, förmedlar tankar på hur man i dag kan lägga upp ett grönt apotek och vilka de viktigaste redskapen då är för att göra det på bästa sätt. Under kvällen får ni även göra en kort vandring ute då Marie-Louise bjuder er att titta, tugga och gnugga på örter och blad. Ta gärna med block och penna och kläder efter väder - du får en mängd tips om läkeörter, läketräd och trendiga ogräs. En del kan användas i köket och andra i ditt gröna apotek.

Möjlighet finns under kvällen att köpa någon av hennes böcker: Gröna Apoteket, Vilda växter, Svenska Träd eller den nyss utkomna Trädgårds Apoteket. Kolla gärna in inspira.cc eller sök på Marie-Louise på YouTube.

Bokning görs till kristina-bjorklund@outlook.com eller sms 070-5767639. Betalas med swish/kort – enl. uppgift vid bekräftelse. Först till kvarn gäller….!

Dössbergets Värdshus kafé är öppet till kl 18 - passa gärna på att fika före föredraget.
Ingen förtäring erbjuds under kvällen.
Regler från Folkhälsomyndigheten:
Stanna hemma vid minsta förkylningssymtom, håll avstånd och tvätta/sprita händerna.
Vi ser fram mot en givande och trevlig kväll.
Välkommen!
Bjursås Hembygdsfölrening

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
11 Aug
Tisdag 11 aug 2020 17:30 - 19:30 Dössberget

Kontaktinformation

Bra att veta

Prisinformation
150 SEK
Webbsida
http://bjursashembygdsforening.com

Faciliteter och service

Speciella behov
Handikapptoalett Handikappvänligt  
Vandrarhem

Falu Fängelse Vandrarhem

Avstånd: 17,6 km
Falu Fängelse är idag ett spännande boende i en fängslande miljö med intern känsla. Vi erbjuder vandrarhemsboende, B&B, konferens, guidning, museum. Fängelsets närhet till Lugnets Idrottsanläggning med naturreservat inspirerar till vandring och cykling.
Stugby

Bjursås SkiCenter & Camping

Avstånd: 2,9 km
Bjursås är med sina 40 år en klassiker i skidsverige. Trots att det bara är ett par timmar från Mälardalen är här riktigt snösäkert och det finns en uppsjö vinteraktiviteter för hela familjen.
Vandrarhem

Vandrarhemmet Lindsberg

Avstånd: 10,3 km
Omgiven av ängar, skog och sjön Varpan ligger gården Lindsberg, en knapp mil från Falun. Vandrarhemmet har 50 sängplatser och kan även erbjuda lokaler för konferens, läger eller fest. Hemtrevliga rum med 1-10 bäddar.

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Build: 2020-07-22 13:40:18, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails