Vernissage på Hjortnäs Handel Galleri - Drömstoff med Ebba Matz

Område: Leksand
Hjortnäs Träsgattu 8, 793 90 Leksand (visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Kultur & tradition

Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs Konsthall, inviger årets utställning på Hjortnäs Handel Galleri. Ebba Matz, född och uppvuxen i Leksand, utgår i årets sommarutställning från de material, både fysiskt och idémässigt, som hon har samlat på sig under årens lopp. Det finns tankar som aldrig blivit förverkligade och material som av olika anledningar aldrig transformerats tidigare. Inför ett ateljébyte har dom gamla idéerna kommit i dagen och får nu liv i Hjortnäs Handel Galleri.

P g a rådande omständigheter kommer invigningen hållas utomhus i galleriets skulpturpark. Därefter kan man i lugn och luftig takt passera rakt genom galleriet och ut på andra sidan.

Ebba Matz är utbildad vid Konsthögskolan, sitter med i Konstnärsakademin och och är lärare i konst på KTH:s arkitektutbildning. Hon arbetar för det mesta tredimensionellt och finns representerad med gestaltningar på många offentliga platser; t.ex. utanför Musikhögskolan, och nu senast på nya Slussen.

Ebba har även skapat Via Sacra. Den heliga vägen är en 900 meter lång pilgrimsvandring runt Kyrkudden i Leksand med en installation av stenbumlingar från Mångsbodarna. Visningar av Via Sacra kommer att ske 21/7 kl 14 och 28/7 kl 14. Se vidare på respektive dag i evenemangskalendern.

Öppet under sommaren 2020:
24/6-2/8 onsdag - söndag kl 12-17
7/8-30/8 fredag - söndag kl 12-17
Samt efter överenskommelse.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0733-88 48 98
E-post
hjortnashandel@gmail.com
Hotell & pensionat

Pensionat Soltägtgården, Tällberg

Avstånd: 3,1 km
Högt beläget pensionat/B&B i Plintsberg, ca 3,5 km från Tällberg. Hela gården är renoverad och har en rofylld atmosfär och med fantastisk utsikt över Siljan. Uthyrning av dubbelrum, där frukost och lakan ingår sam lägenheter för självhushåll.
Hotell & pensionat

Dalecarlia Hotel & Spa

Avstånd: 3 km
Dalecarlia i Tällberg är en exklusiv anläggning med allt man kan önska sig av Dalarna. Allt komponerat av den underbara utsikten över Siljan och med de blånande bergen i horisonten. Här blandas genuin dalainteriör med lyx och flärd. En välutrustad spa- och relaxavdelning med pooler, gemensam bastu samt ett 30-tal olika spabehandlingar väntar på att ge dig lugn och avkoppling.
Hotell & pensionat

Green Hotel, Tällberg

Avstånd: 3,3 km
Välkommen att njuta av Siljan från den vackraste platsen. Högt i Tällberg ligger Green Hotel – med utsikt i världsklass! ”När jag kliver in på Green är det som att jag landar, det är känslan av Green – jag vet inte om det är den sprakande brasan eller att den som hälsar välkommen är klädd i bygdedräkt. Jag vet bara att jag är här och nu – och här vill jag stanna”

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Build: 2020-07-08 15:35:02, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails