Timringskurs-Lär dig grunderna i ett hantverk

Område: Hedemora
Arena/Plats: Fridhem, Stjärnsund
Kategori: Föreläsning, kurs

Drömmer du om att komma till skott med den där bastun som du skulle vilja sätta upp nere vid sjön? Eller har du undrat hur det känns att smeka fram en livfull yta ur en stock med en bilningsyxa? Vill du avmystifiera timringsknutarnas ädla konst och prova på ett genuint hantverk? Nu har du chansen.

Du erbjuds att under fem dagar vara med i bygget av ett vindskydd, bordsbänk och eldpall vid sjön Hålen, mellan Stjärnsund och Rörshyttan. Marco Izzo och Daniel Gut, två stycken lokala yrkesverksamma timmermän kommer att leda dig teoretiskt och praktiskt. Marco och Daniel bor i Dormsjö (10km från Stjärnsund) där de bedriver sin verksamhet i hantverksmässig timring. Båda har utbildat sig vid Dalarnas Timringsutbildning på Sjövik Folkhögskola. Kursen kommer att gå igenom;
- Planering vid timring
- Genomgång av verktyg
- Säkerhet
- Lära sig att ”se” timret och välja stockar i en harmonisk följd
- Praktiska övningar och utveckling av färdigheter
- Timringsmoment som bandning, långdrag, bilning
- Knuttyperna lax-, klov- och rak singelkattknut

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Ni kommer att arbeta med traditionella verktyg, men Marco och Daniel kommer att visa hur de arbetar till vardags, med motorsåg. Deltagare som vill prova det måste minst inneha motorsågsbehörighet A och själv ta med skyddskläder.

I kursavgiften ingår ett studiehäfte som mailas till dig. Det kommer att gå igenom alla moment i kursen, samt alla konstruktionsritningar på allt ni bygger.

Att ta med
Rejäla arbetskläder, handskar och skor med hätta lämpar sig väldigt bra. Ett gott väder. I brist på det, regnvänliga kläder. Hela kursen är förlagd utomhus.

Boende
Det finns gott om boendealternativ i Stjärnsund, för mer information se deras hemsida.

Tider
Onsdag 27/5 – söndag 31/5. Onsdag 27/5 börjar vi 9.00. Övriga dagar 8.30. Ni avslutar 16.30 utom söndag 31/5 som avslutas vid 15-tiden.

Anmälan sker genom att skicka ett mail till marco@inreform.se med namn, telefonnummer och eventuella matpreferenser. Marco skickar dig därefter en faktura och när den är betald är din plats säkrad.

För mer info om kursen se deras hemsida

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
31 Maj
Söndag 31 maj 2020 08:30 - 15:00 Fridhem, Stjärnsund

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0738285682
Mobilnummer
+46 0793322233
Telefonnummer (Bokning)
+46 0793322233
Kontaktperson
Fredrik Lundkvist Fridh
E-post
fredrik.l.fridh@gmail.com

Bra att veta

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Build: 2020-05-29 01:31:24, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails