Falu Jazzklubb Bjorn Ingelstam Quintet feat. Klas Lindquist

Område: Falun
Arena/Plats: Gamla Elverket
Kategori: Musik & nöje
Datum: Torsdag 23 apr 2020

Trumpetgeniet och sångaren Björn Ingelstam är född i Helsingborg 1990. Slog igenom på allvar 2003 då han gästade Sacramento Jazz Jubilee i Californien med Jazzin’ Jacks och samma år började turnera som solist med världskända Papa Bue’s Viking Jazzband.

Bildade sitt eget band 2005 och har sedan dess gjort turnéer i Skandinavien, Frankrike, Holland, Schweiz, Storbritannien, Tyskland, Georgien och i USA. Han flyttade 2013 till New York, då han blivit erbjuden att på fullt scholarship studera jazz på The New School och haft giganter som Reggie Workman och Lew Soloff som mentorer. I 5 års tid har Björn varit starkt etablerad i New Yorks musikliv och har varit en återkommande solist på legendariska jazzklubben Birdland såväl som Jazz at Lincoln Center. Numera lever Björn i Paris och är aktiv på festivaler och klubbar runt om i Europa och kommer senast från en månadslång turné i Australien.

Björn har gästat Falu Jazzklubb vid ett tidigare tillfälle. Trogna jazzklubbsbesökare minns säkert hans succéartade inhopp i ”Leon Falks Satcmo Tribute” häromåret, och nu kan ni än en gång få njuta av hans ekvilibrism med sin egen Quintet!

Redan 2005 mottog Klas Lindquist, Arne Domnérus ”Gyllene Sax” och har sedan dess och även dessförinnan haft en karriär som en av de mest intressanta musiker och arrangörerna i Europa med en kunskap som spänner hela vägen från New Orleans-traditionen fram till dagens tonspråk. Han har gjort bejublade framträdanden i Falun tidigare i olika sammanhang!

Björn och Klas har spelat ihop sedan ungdomsåren och är mycket väl samspelta musiker i jazztraditionen.

Rytmsektionen består av musiker som känner varandra utan och innan, och det är sällan man hör en pianotrio på så här hög nivå.

En svängig musikkväll i Louis Armstrong, Duke Ellingtons och Benny Goodmans anda utlovas!

Björn Ingelstam, trp, Klas Lindquist, sax, Filip Ekestubbe, pi, Björn Lundén, bas och Rasmus Blixt, tr.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
23 Apr
Torsdag 23 apr 2020 19:00 Gamla Elverket

Bra att veta

Prisinformation
Medlem: 150 SEK för samtliga konserter Ej medlem: 200 SEK för samtliga konserter Ungdom upp till 25 år: Normalt alltid fri entré
Webbsida
http://www.falujazz.se

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Build: 2020-02-21 20:00:30, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails