Falu Jazzklubb Maria Kvist Quartet

Område: Falun
Arena/Plats: Gamla Elverket
Kategori: Musik & nöje
Datum: Torsdag 26 mar 2020

Maria Kvist, pi/komposition, Linus Kåse, alt-/spransax, Isak Andersson, trummor och Robert Erlandsson, kontrabas.

Maria Kvist är pianist och sångerska med rötterna i Jämtland. Utbildad på Kungliga Musikhögskolan och Berklee College of Music. 2013 kom hennes tredje skiva ”Superficial” (WELA/Plugged). ”Lemon Man” släpptes 2010 (Wime/Border) och ”I read a review” kom 2008 (Wime/Border).

Marias musik har ett starkt uttryck, stort utrymme för improvisation och ett starkt melodiskt fokus. 2011 och 2012 turnerade Maria i Kina, Hongkong och gjorde TV inspelningar på den största engelskspråkiga kanalen i Hongkong Kong.

Maria Kvist och de övriga medlemmarna i denna fantastiska jazzkvartett är alla rutinerade musiker med gedigna bakgrunder som musiker.

”…Hon sjunger även så att Diana Krall borde bli avundsjuk…”

Martin Erlandsson/Hallands Nyheter ”

…Maria Kvist är jazzpianist, utbildad vid Berklee i Boston och hennes kvartett spelar modern, storstadsdoftande jazz, där den för mig okände men suveräne altsaxfonisten Linus Kåse har mycket att säga till om. Men det är nog som sångerska som Maria Kvist imponerar mest, genom att röra sig äventyrligt men bombsäkert i det övre registret….”

Björn Stefansson/Värmlands Folkblad ”

…Kvist är pianist och sångerska – och vilken jazzröst!... Maria Kvist har med sig en fantastisk altsax (Linus Kåse) och två svängande rytmhållare: trummisen Isak Andersson och basisten Robert Erlandson. Hur de bär sig åt vet jag inte, men de sätter nummer efter nummer så att håren reser sig på armarna…”

Thomas Nydahl/Lira

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
26 Mar
Torsdag 26 mar 2020 19:00 Gamla Elverket

Bra att veta

Prisinformation
Medlem: 150 SEK för samtliga konserter Ej medlem: 200 SEK för samtliga konserter Ungdom upp till 25 år: Normalt alltid fri entré
Webbsida
http://www.falujazz.se

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Build: 2020-02-17 17:49:08, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails