Filmvisning av dokumentären YARN och föredrag om hantverksaktivism

Område: Smedjebacken
Arena/Plats: Konsthallen MEKEN
Kategori: Föreläsning, kurs
Datum: Lördag 1 feb 2020

Visning av Islandsproducerade dokumentärfilmen "YARN" och med ett efterföljande föredrag av författaren och bloggaren Frida Arnqvist Engström (driver bl.a. Kurbits.nu och Gerillaslöjdsfestivalen)

I denna film får ni följa med några internationella konstnärer och stickare i deras arbete för att lyfta samtida gatukonst med textila material i fokus. Inbjuden till eftermiddagen är också författaren och bloggaren Frida Arnqvist Engström som berättar mer ingående om slöjdscenen och den globala rörelse för textil gatukonst som växer sig starkare och starkare.

Frida Arnqvist Engström är författare, föreläsare, bloggare och verkar på flera olika sätt för hantverkets aktualitet och spridning. Hon driver den populära bloggen Kurbits.nu och är också en av initiativtagarna bakom Gerillaslöjdsfestivalen.

Under utställningen "Från gatan" som visas på konsthallen MEKEN presenteras en serie workshops, inspirationsföreläsningar, filmvisningar och annat under temat gatukultur och konst i det offentliga rummet.

Arrangeras i samarbere med Mekens Vänförening ihop med studieförbundet BILDA och Hemslöjden i Dalarna.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
1 Feb
Lördag 1 feb 2020 14:00 - 16:00 Konsthallen MEKEN

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0240-660000
E-post
info@mekensmedjebacken.se

Bra att veta

Faciliteter och service

Speciella behov
Handikapptoalett

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Build: 2020-01-13 17:00:40, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails