Force of Nature.

Område: Avesta
Arena/Plats: Ting1903
Kategori: Musik och nöje
Datum: Fredag 21 feb 2020

Konsert med Runahild, Gustav och Lasse. En kraftfull ljudupplevelse som tar oss ut i naturen och tillbaka i tiden. En konsert som aldrig tidigare setts eller hörts i Avesta med omnejd.

Vad är då detta? Det är tre människor med nära anknytning och kärlek till natur. Därifrån kommer inspirationen till musiken. Till att börja med är den intim, akustisk, men spännande och samtidigt omskakande i själen. Kanske ifrågasättande? Kan man sätta en etikett på den här musiken. En genre? Naturinspirerad esoterisk folkmusik, kanske. Med inslag av ramtrummor och stränginstrument som lyror och en och annan mungiga, möjligen. Inspirerad av det urnordiska. Av Mongoliet. Av Om det finns en genre som heter naturspirituell så skulle det kunna vara det. Vad man absolut bör ha med sig är att de medverkande pratar Kraft. Power.

Vilka är då de som medverkar?

Runahild. Bördig från Frankrike, och bott i Norge i tio år. En av dom bästa och kraftfullaste sångerskor som finns därute. Väl i klass med till exempel Eivor, för att ta ett exempel som är besläktat men på inget sätt lika. Den totala hängivenheten och kraften i rösten i kombination med bland annat strupsång slår an en ton som känns långt inne i själen och hjärtat på ett sätt som är svårförklarat. Hennes första projekt som ensam artist var Eliwagar 2006 och har efter det släppt ett antal album. Nu jobbar hon under sitt namn Runahild och har en nysläppt skiva på det svenska skivbolaget Grimfrost. Instrument. Hennes röst. Trumma. Lyra och Cittra bland annat.

Gustav. Eller Gustav Holberg från Norge om man ska vara noga. Han har studerat klassisk indisk musik i många år under sin mästare Ustad Faiyaz Ali Khan. Men har starka rötter även i det fornnordiska med influenser från Mongoliet med strupsång och övertonssång som starka kännetecken. Han ingår i en grupp med vännen Benny Braaten som heter Folket bortanför Nordanvinden med starka influenser av det gamla, urnordiska. Även dom ligger på skivbolaget Grimfrost. Ett av Gustavs första projekt var Origami Disharmonika som soloprojekt sedan 2001, utforskande gränser för harmoni jämte disharmoni och vad det kan gör för oss. Instrumenten. Rösten. Trumman. Mungiga. Sitar. Och i stort sett det han kommer över.

Lasse. Kommer från början från västkusten och driver idag Färgkicken tillsammans med kärleken Viktoria som fick haonom att flytta till Avesta. Färgkicken är mycket. Det är en verkstad och ateljé där det skapas bland annat färgmagiska tavlor av Viktoria, och vibrerande trummor av Lasse. Det har också blivit en plats där det hålls kurser tillsammans med Gustav och Runahild. Kurser där man går på djupet med Stämman och Trumman som kraftfulla verktyg för egenutveckling. Lasse är som sagt trumbyggaren i sällskapet. Han började trumma på dom historiska eventen för snart 12 år sedan som är en del av hans liv. Det var också där han först mötte Gustav. Målet är att bli en av dom bästa i Skandinavien när det kommer till att bygga ramtrummor. En och annan får också en vacker målning från Viktoria. Match made in heaven. På konserten kommer trumman vara hans största del. Sjungandet överlåts till dom som kan det. Även om det möjligen men inte troligen kommer nån sorts ton också. Instrument. Trumman.

Hjärtligt välkomna

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
21 Feb
Fredag 21 feb 2020 19:00 - 21:00 Ting1903

Kontaktinformation

Mobilnummer
+46 0738449795
Telefonnummer (Bokning)
+46 0738449795
Kontaktperson
Lars Åke Ström
E-post
designbylars@yahoo.se

Bra att veta

Prisinformation
Entré 200 SEK
Åldersgräns
Åldersgräns 16
Webbsida
https://www.facebook.com/SteviksSida/
Evenemangslänk
https://www.facebook.com/events/486804542251083/

Faciliteter och service

Speciella behov
Handikappvänligt

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Build: 2020-01-28 13:17:32, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails