Om att våga flyga - av och med Maria Lundqvist

Område: Falun
Arena/Plats: Kulturhuset tio14
Kategori: Musik och nöje, Teater, föreställning, festival
Datum: Torsdag 13 feb 2020

Från 545 SEK

En galet rolig föreställning! Efter en utsåld och publik- och kritikerhyllad Sverigeturné med föreställningen Shirley Valentine och ”Om att våga flyga”, kommer Maria tillbaka till utvalda orter och bjuder in till en ny föreställning med mycket humor och värme. Det blir tvära kast och mycket musik. Färdiga nummer blandas med ofärdiga tankar!

…Att försöka älska och vilja tro ....
Vem är jag
Var kommer jag ifrån
Vart är jag på väg
Och Varför?
- Jag vill bjuda in publiken i tanken och känslans värld kring funderingar om att våga och vilja flyga när livet fortfarande känns oändligt och ändå inte ...!!

Maria Lundqvist - en av våra mest aktuella och folkkära skådespelare, ständigt synlig på teaterscenen som på filmduken, åker under 2019-2020 ut på turné med en egenskriven föreställning.
Föreställningen ”Om att våga flyga” hade premiär i Falköping våren 2019 och efter en utsåld vår och höstturné är den nu inne på sin tredje och sista säsong.
- Idag är det viktigare än någonsin att hålla fast vid vem man är, att våga bryta normer och tänja på gränser om vårat bry - sig - om.
"Ett piano, en kvinna, en kropp och tusen möjligheter ....
Kanske kommer Sally på besök…
Och visst kan jag tänka mig att dela scen med min älskade!"
Föreställningen ges utan skyddsnät, och är helt specialkomponerad för kvällen! Nytt för vårturnén 2020 är dessutom att flerfaldigt prisbelönta, Grammisnominerade riksspelemannen, Violinisten Lena Jonsson ansluter föreställningen!

Med på piano: Arvid Svenungsson
Violin: Lena Jonsson
Vid min sida: Kristoffer Hellström
Föreställningen ges i en akt, ca 103 min.
Med på piano: Arvid Svenungsson

Marias otroliga bredd som skådespelare har gjort henne synlig på såväl landets teaterscener, i film och tv-sammanhang samt på krogscener, musikaler och julshower i över 30 år. Hon blandar sina ned-dimp i stora som små sammanhang, lika gärna med en symfoniorkester, storband som med ett ensamt piano. Maria har ett alldeles eget unik tilltal, få kan som hon blanda komik och allvar på ett sådant sätt att det är svårt att inte bli berörd.
Med tv-figuren Sally fick Maria en särskild plats i svenska folkets hjärtan och vem minns inte den sårbara mamman i SVT:s stora satsning ”30 grader i februari”?
Maria blev flerfaldigt internationellt prisad för sin roll i kritikerrosade långfilmen ’Den bästa av mödrar’, en film hon dessutom blev Guldbaggebelönad för, ytterligare prisregn fick hon även för långfilmen ”Himlens hjärta” och ”Heartbreak Hotel”.

Maria är Karamellodiktstipendiat, hon har fått pris av Svenska Akademin, Fridolf Rudin, ÅretsGöteborgare och Gösta Ekman m.m.
2017 hade Maria premiär som ”Shirley Valentine” på Maximteatern i Stockholm, efter gästspel på Storan och Lorensbergsteatern i Göteborg, åkte hon ut på utsåld Sverigeturné. Under 2019 spelar Maria en av huvudrollerna i C-Mores nya tv-satstning, ”Bröllop, Begravning och Dop” i regi av Colin Nutley.

Boka biljett online, Visit Dalarna tfn 0771-62 62 62 eller hos din närmaste turistinformation i Dalarna.

Arrangör: Audere Vivere AB

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
13 Feb
Torsdag 13 feb 2020 19:00 Kulturhuset tio14

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 0771-62 62 62
E-post
info@visitdalarna.se

Bra att veta

Prisinformation
Ordinarie: 545 SEK. Rullsols- och ledsagarbiljetter säljs via telefon eller på turistinformationerna.

Faciliteter och service

Speciella behov
Handikapparkering Handikapptoalett Handikappvänligt
Hörslinga    

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Build: 2019-12-11 13:33:30, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails