Nyårskonsert med Dalasinfoniettan i Falun

Område: Falun
Arena/Plats: Kristinehallen
Kategori: Musik och nöje
Datum: Onsdag 1 jan 2020

Som vanligt bjuder Dalasinfoniettan på nyårskonsert. Med Olof Boman på dirigentpulten kan man nog förvänta sig att få höra ett och annat nummer ur den franska barockoperarepertoaren. I synnerhet som konsertens solister heter Maria Keohane och Anders J. Dahlin. 2014 fick de båda Jussi Björling-stipendiet och höll en minnesvärd konsert i Stora Tuna kyrka.

Västerbottningen Olof Boman (f. 1973) har etablerat sig som en av de främsta tolkarna av den äldre operarepertoaren, med en lång rad dirigentuppdrag både i Sverige och utomlands bakom sig. Från sommaren 2019 är han konstnärlig ledare för Confidencens internationella operafestival på slottsteatern i Ulriksdal.

Sopranen Maria Keohane (f. 1971) från Smedjebacken är välkänd, inte bara i Dalarna utan också för en internationell publik. Hon har numera trappat ner på turnerandet. 200 resdagar om året blev i längden för mycket, men Maria sitter inte sysslolös för det. Den egna gården 1862 (efter husets byggår) med hästar, kafé, pelargonutställning och galleri kräver sitt.

Vilket hockeylag Anders J. Dahlin (f. 1975) håller på är ingen hemlighet. Han har förblivit Leksandsbyn Norr Lindberg trogen. Söker man honom på Wikipedia, syns han i blåvit matchtröja. Hans ljusa tenorstämma har hörts från många olika scener världen över, ofta i äldre operamusik. I Dalarna har han däremot inte framträtt särskilt ofta. Någon gång har han blivit tillfrågad om att medverka på Musik vid Siljan – men då som parkeringsvakt!

Repertoar
Låt dig hänföras av musik, där de bärande tonerna går i barockens tecken, men även med inslag av annat.

Konsertlängd ca 2 timmar inklusive paus.

Medverkande
Maria Keohane sopran
Andreas J. Dahlin tenor
Olof Boman dirigent
Dalasinfoniettan

Boka din biljett hos Visit Dalarna 0771-62 62 62
Onlineköp via Musik i Dalarnas hemsida, se länk ovan

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
1 Jan
Onsdag 1 jan 2020 17:00 - 19:00 Kristinehallen

Bra att veta

Prisinformation
230 SEK (250 SEK vid dörren), 120 SEK stud./ungdom t.o.m 26 år. Förköp via Visit Dalarna eller dalasinfoniettan.se. Köp till Smak Köks utsökta nyårsmat som serveras i pausen.
Webbsida
http://www.musikidalarna.se

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Build: 2019-12-10 17:15:22, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails