Sommarpubar på Stjersunds Brygghus

Område: Hedemora
Arena/Plats: Stjernsunds Brygghus
Kategori: Mat

Brygghuset ligger i Stjärnsund, i hjärtat av Dalarna. I ett gammalt och kulturmärkt industrihus bryggs det öl med hög kvalitet – på ett hållbart sätt. För Stjernsunds brygghus är det lokala engagemanget viktigt, och brygghuset samarbetar gärna med aktörer i bygden. Välkommen till deras sommarpubar under sommaren!

Sommarpubar
Under sommaren kommer Stjernsund Brygghus att köra sommarpub i Brygghuset. Nytt för i år är att de har utökat antalet platser på deras uteservering så att fler ska få plats..
Brygghuset kör enligt principen Drop in så först till kvarn gäller.
Betalningssätt är kort eller swish, inga kontanter.

Från industrihus till brygghus
Mitt i Stjärnsund låg en gammal transformatorbyggnad som höll på att förfalla. Det var när bryggarna Per och Peter hittade den som deras bryggardröm blev verklighet. Nyckeln till att starta bryggeri var att hitta rätt lokal, som skulle passa för deras verksamhet. Nu väcker de nytt liv i den gamla byggnaden. Invändigt byggdes det om helt, men utvändigt renoverar de varsamt – som man måste göra med kulturmärkta hus. Stjernsunds brygghus är glada över att få ta hand om och omvandla ett kulturarv till ett modernt brygghus.

Högklassig utrustning
Eftersom de sätter kvaliteten främst, har de investerat i en bryggaranläggning av riktigt hög klass. Automatisk buteljering och möjlighet att filtrera ölen, gör att både hållbarhet och smak blir bättre. För dem är det viktigt att garantera och säkerställa en jämn kvalitet över tid. Köper man en ölsort av Stjernsunds brygghus först i maj och sedan i december – ja då ska det smaka likadant.

Mitt i Stjärnsund
Att Stjernsunds brygghus skulle ligga i Stjärnsund var en självklarhet. Det är här bryggarna Per och Peter bor, och de vill bidra till att göra bygden ännu mer levande. Ölbryggning finns också som en tradition här. Förr bryggde man öl på herrgårdarna, och det har funnits humleodlingar på närliggande kloster. För dem är det lokala engagemanget viktigt, och de samarbetar därför gärna med aktörer i bygden.

Ölet
Att brygga öl är nästan som att baka. Med få ingredienser kan man nå oändlig variation. Stjernsunds Brygghus brygger god öl utan att krångla till det, med jämn kvalitet över tid.

Alltid ekologisk
Öl bryggs med fyra ingredienser – malt, vatten, humle och jäst. All öl bryggs på ekologiska råvaror och de är noggranna med att välja ut malt och humle av högsta kvalitet till deras öl. Peter & Per drömmer också om att i framtiden kunna skörda egen humle från fälten runt brygghuset i Stjärnsund. Närodlat på riktigt.

Med karaktär från Stjärnsund
Brygghusets öl har sitt ursprung i Stjärnsund. Polhem, Emerentia, Cronstedt och Stierncrona är alla historiska personer som verkade i bygden på 1700-talet. Med sina gärningar har de lämnat spår som finns kvar i orten än idag – 300 år senare. Stjärnsund har länge varit en plats för idéer, hantverk och förädling. Den traditionen tar Stjernsunds Brygghus fasta på när de skapar sitt öl.

Här hittar ni deras öl
Brygghusets öl finns på utvalda restauranger samt på Systembolaget i Hedemora och Hofors. Från 1 oktober 2018 kan de också beställas i Systembolagets beställningssortiment.

Välkomna till Stjernsunds brygghus för visning eller provsmakning!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
17 Jul
Onsdag 17 jul 2019 17:00 - 21:00 Stjernsunds Brygghus
27 Jul
Lördag 27 jul 2019 17:00 - 20:00 Stjernsunds Brygghus
3 Aug
Lördag 3 aug 2019 17:00 - 20:00 Stjernsunds Brygghus

Kontaktinformation

Telefonnummer
46 070-677 65 80
Mobilnummer
46 070-210 20 32
E-post
[email protected]

Bra att veta

Åldersgräns
Åldersgräns 18
Webbsida
https://stjernsundbrygghus.se/
Evenemangslänk
https://www.facebook.com/stjernsundbrygghus/

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ