Amazonrock

Område: Vansbro
Arena/Plats: Vansbro centrum
Kategori: Musik och nöje
Datum: Fredag 2 aug 2019 - lördag 3 aug 2019

Från 280 SEK

Tvådagars musikfestival med John Lindberg Trio, Svenne Rubins, Violet Days, Jesper Lindell m fl, Ferry Svan i Timbersport, Amazonutställningar mm..

JOHN LINDBERG TRIO
John Lindberg växte upp i ett hem där klassisk rock ’n’ roll var en av hörnstenarna och han fastnade tidigt för femtiotalets rockmusik, och började turnera redan i de tidiga tonåren med bl a Joakim Dunker på trummor. Sedan dess har det bara rullat på för John Lindberg Trio. Med album på album och turné efter turné har de byggt ett namn för sig med topp tio-placering på albumlistan och utsålda spelningar runt om i landet som resultat.

LISA LYSTAM FAMILY BAND
De har stigit som en raket sedan debuten för en handfull år sedan. Ett tungt och tajt band som imponerat stort både i Sverige och utanför dess gränser. LLFB fann bluesen och gjorde den till sin egen. Och har prisats utav såväl publik som kritiker för förmågan att tänja på dess gränser. De gjuter nytt liv i den, men med den rootsiga kärnan ständigt närvarande. Tillsammans framför de till största del sina egna välrenommerade alster, blandat med ett och annat örhänge i egen tappning. Lisas röst har kraft och driv, men även en känslighet som ger en musik full av reliefer. I ryggen har hon Fredrik, Matte, Johan och Patrik - ett svängpaket med instrumentalister utan like på Sveriges blues & rootsscener. Lisa Lystam family band är en helhet med fart, energi, och spontanitet på scenen.

SVENNE RUBINS
Kräver väl ingen närmare presentation.Amazonrock brukar kulminera när värdbandet själv intar scenen som sista band på lördagskvällen.Då fylls Lokparken av en alldeles speciell värme, glädje och gemenskap. Och draaaag!

FERRY SVAN
Timbersport är Rock`n`Roll! Detta kommer FERRY SVAN att visa i en spektakulär specialshow från ett lastbilsflak på asfaltplanen mellan järnvägsstationen och scenen i Lokparken. Ferry tillhör den absoluta världseliten i Timbersport. På Amazonrock visar han upp de olika momenten yxa, långsåg och motorsåg. Får absolut inte missas! 2017 vann han junior-VM och ifjol kom han tvåa i Nordiska Mästerskapen. I maj ställde han för första gången upp i senior-VM.

VIOLET DAYS
LINA HANSSON från Vansbro går från klarhet till klarhet med sitt band VIOLET DAYS! I år har bandet hunnit med turné i USA, vinst av Bästa Låt i Dalecarlia Awards och släpp av singel.Lina fick dessutom ta emot priset Rocknallen ur Björn Skifs hand i samband med en gala i Vansbro teater. 2018 utsågs de till Framtidens artist i P3 med följande motivation: "Deras refrängstarka, drömska, elektroniska pop får våra hjärtan att slå volter. Vi spår en framtid av fler känslosamma poppärlor både för duon själva och kanske även skrivna åt andra stora artister!” VIOLET DAYS har sedan starten för några år sedan samlat ihop till ett gäng framgångsrika låtar, mest spelad är Your Girl med 14 miljoner streams på Spotify!

JESPER LINDELL BAND
Han har jämförts med storheter som Van Morrison! Han har uppträtt och spelat in tillsammans med First Aid Kit! Nu spås han få sitt stora genombrott genom albumet Everyday Dreams, som kom i slutet av maj. JESPER LINDELL har en fantastisk röst och skriver låtar som mäter sig med de allra bästa i den så kallade Americanastilen. En av lansets mest namnkunniga rockkritiker Jan Gradvall skriver så här: "Jesper Lindell låter som en ung, vig och karatesparkande Van Morrison!” Jesper kommer till Vansbro med ett fem man starkt band.

FRETLESS
Hårdrockande Vansbrogänget FRETLESS har en strålande höst att se fram emot. Bandet som leds av Patrik "Patte" Karlsson börjar med några spelningar ute i Europa och sedan blir det turné i Sydamerika! FRETLESS har skrivit kontrakt med ett brasilianskt manegementbolag och det här blir det första resultatet. Men först är det Amazonrock som får besök!Från det nya albumet som kommer under året har redan singeln Freedom släppts.

ERIK RUNESON

Erik Runeson, som bor i Dala-Järna, har lokalt gjort sig känd som en verklig talang inom singer/songwriterstilen med en härlig touch av soul.2018 var året då han lät andra delar av landet få ta del av sina fina låtar som han sjunger med en fantastisk röst och kompar med bravur på gitarr. Erik började med att vinna den andra upplagan av Björn Skifspriset Rocknallen 2018 och fortsatte sedan med att komma tvåa i den nationella talangtävlingen I am music. I sin studio i Dala-Järna spelar han in nya låtar till ett kommande album.

ROBERT & THE ZIMMERMEN
Vid sidan av Svenne Rubins har Svenne hobbybandet Robert & The Zimmermen,som enbart ägnar sig åt att tolka den store förebilden Bob Dylan.Projektet består av tre femtedelar Rubins plus rubinsvikarie Hosianne Davidsson, trummor, och före detta rubinsgitarristenBilli Buick. Bandet uppträder som traditionen bjuder på Amazonrocken.

Tid och plats:

Fredag 2 och lördag 3 augusti kl. 20.00 - 01.00 Lokparken, Centrala Vansbro
200 kvm serveringstält. Middagsbuffe´ och hamburgare.

Program:

Fredag 2 augusti:

20.30 - 21.00 ERIK RUNESON
21.15 - 22.15 JESPER LINDELL BAND
22.30 - 23.30 LISA LYSTAM FAMILY BAND
00.00 - 01.00 JOHN LINDBERG TRIOLördag 3 Augusti: VANSBROKVÄLLEN!

20.00 Entré och servering öppnar
20.30 - 21.15 ROBERT & THE ZIMMERMEN
21.15 - 21.45 FERRY SVAN
21.45 - 22.20 FRETLESS
22.45 - 23.30 VIOLET DAYS
24.00 - 01.00 SVENNE RUBINS

Festivalen hålls i Lokparken mitt i Vansbro.
200 kvm serveringstält. Foodtrucks med hamburgare, mexikanskt och thai!

AMAZONUTSTÄLLNING
Fredag 2 aug kl 11.00: Amazonfamiljerally
Lördag 3 aug kl 11.00: Rullande utställning av Amazoner
Lördag 3 aug 14.00 - 17.00: Parkerad utställning på Järnvägsgatan vid Järnvägsparken

Svenska Amazonklubben bjuder på korv och delar ut pokaler.
Baklucksloppis. Amazonägare, välkomna med era bilar!

Biljetter vid entrén eller förköp.

Boka biljett online, Visit Dalarna tfn 0771-62 62 62 eller hos din närmaste turistinformation i Dalarna.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
2 Aug
Fredag 2 aug 2019 20:00 - 01:00 Vansbro centrum
3 Aug
Lördag 3 aug 2019 20:00 - 01:00 Vansbro centrum

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 0771-626262
Kontaktperson
Visit Dalarna
E-post
[email protected]

Bra att veta

Prisinformation
Tvådagarsbiljett: 450 kr (armband) Per kväll: 260 kr (+ 20 exp avg) Under 18 år: 210 kr (+ 20 exp avg) (legitimation) Under 13 år: Gratis (endast i målsmans sällskap) Medlemmar i Amazonklubben: 220 kr (visa kort)
Webbsida
http://www.amazonrock.se

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ